HEM TÜRK-İŞ HEM DİSK’TE SENDİKACILIK YAPTI

Ümit Kartal / İz Gazete - Hem Türk-İş, hem DİSK içerisinde işçi sınıfı mücadelesine en çok zarar veren şeyin, sendikaları şirket gibi yöneten merkez yöneticileri olduğunu ifade eden Gürsel Köse, “Sendika ağalarını sırtından atmadığı müddetçe, mücadeleci sendikacılık oluşturulamaz” dedi. Köse, bunun için görevin ileri işçi kuşağına düştüğünü, işçilerin sendika yönetimlerine talip olması gerektiğini vurguladı.

‘1 MAYIS’I KİMSEYE BÖLDÜRTMEYECEĞİZ’

Geçmişten bugüne, her 1 mayıs döneminde, çeşitli sendikacıların 1 Mayıs’ları bölmeye çalıştığını anlatan Disk Gıda İş İzmir Şube Başkanı Gürsel Köse, “Türk-İş’teyken de,  şimdi de diğer mücadeleci sendikacı arkadaşlarımla birlikte 1 Mayıs’ların bölünmemesi için gayret gösterdik. Sadece 1 Mayıs değil, mücadelenin bölünmemesi için çabaladık. Bundan sonra da 1 Mayıs’ları da mücadeleyi de böldürtmeyeceğiz.” diye konuştu. Sendika şubelerini İzmir’in emekçi bölgelerinden Torbalı’da açmalarının sebebini, ‘işçilerin daha kolay ulaşması’ olarak tarif eden Köse, “Sendikalar işçilerin olduğu yerlerde olmalı. 1 Mayıslar her yerde kutlanmalı” dedi.

Köse şunları söyledi: “Önümüzde 1 Mayıs var. Bu 1 Mayıs’ta tüm işçileri, emekçileri, yoksulları, işsizleri, bu ülkede barış içerisinde sömürüsüz baskısız yaşamak isteyen tüm toplum kesimlerini Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz. Haksızlıklara karşı tepkimizi birlikte haykıralım” 

Editör: Haber Merkezi