NİL KAHRAMANOĞLU / İZ GAZETE - DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şubesi Kemalpaşa Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine başladı. Toplamda 71 maddeden oluşan sözleşmede 40 madde üzerinde mutabakat sağlandı. Birlik ve beraberlik içerisinde görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, “Tüm maddeleri belli kazanımlar içerisinde kabul ettirerek devam edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

HAK KAYIPLARI VARDI

DİSK olarak Kemalpaşa Belediyesi’nde yeni örgütlendiklerini belirten Saral, “Daha önce TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikasındaydı. Oradaki arkadaşların talep ve davetleriyle gittik ve örgütleme çalışmalarına başladık. Açıkçası belediyede daha önceden belli hak kayıpları vardı. Bu hak kayıplarını ortadan kaldırmak ve belli kazanımlar elde etmek için TİS görüşmelerine başladık” dedi.

40 MADDEDE MUTABAKAT

Görüşmelerin son derece olumlu ilerlediğini söyleyen Saral, “Toplamda 71 maddeden oluşuyor. Bunun 40 maddesi üzerinde mutabık kaldık. Bu kadar başarılı ilerlemesinin en önemli nedeni de Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın olumlu ve emekten yana olan tavrı sayesinde oldu. Sona doğru gidiyoruz ve gayet olumlu bir hava var. Tüm maddeleri belli kazanımlar içerisinde kabul ettirerek devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

KARAKAYALI EMEKÇİDEN YANA

Belediye’nin el değiştirmesinin kendileri için bir artı olduğunu ifade eden Saral, “Kemalpaşa Belediyesi AKP’den CHP’ye geçtikten sonra işçiler sendikalaşma istediğini daha fazla dile getirmeye başladılar. Ancak Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın açık mikrofon olayından sonra işçilerde serzenişler artmıştı. Bu yüzden sadece Kemalpaşa Belediyesi’nde değil birçok yerde DİSK’e bakış açısı daha da olumlu hale geldi. Biz birlik ve beraberlik içerisinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Olumlu bir şekilde ilerliyor. Bu da Belediye Başkanımızın emeğe ve emekçiye bakışıyla alakalı durumdan kaynaklanıyor” dedi.

YENİ UYGULAMALAR DÜŞÜNÜYORUZ

Sözleşmeye farklı maddeler dâhil ettiklerini söyleyen Saral, “Görüştüğümüz sözleşme üzerine birkaç yeni madde koyduk. Aile içi şiddeti önleme diye bir maddemiz geçti. Bu maddede eşine şiddet uygulayan işçinin maaşı kendisine değil de eşine verilecek. Bu tarz yeni uygulamalar getirmeyi düşünüyoruz. Bu gibi maddelerle sadece Kemalpaşa’da değil tüm Türkiye’de demokrasi beşiğini yukarıya çekmeyi hedefliyoruz. Sendika olarak misyonumuz da bu zaten. Ancak tüm bunları öncelikli olarak orada çalışan emekçilerin hak kaybına uğramamaları ve maddi kazanımlar elde etmeleri gerekiyor. İlk önceliğimiz budur” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi