TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 3 No’lu şube, bir ilke imza atarak 3 No’lu şubeye bağlı 17 birimde örgütlü 25 işçiden oluşan bir koro kurdu. Provalarını sürdüren koro, 7 Mart’ta yapılacak ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ilk kez sahne alacak. Koro ayrıca 1 Mayıs’ta da alanda olacak.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 3 No’lu şube Başkanı Faruk Saral, koro hakkında önemli bilgiler aktardı. ‘Halkın siyaseten ayrıştırıldığı atmosferde müziğin ve emeğin evrenselliği ile birleştirici olma iddiasında olacağız’ diyen Saral, Genel-İş 3 No’lu şubenin yeni yönetimi olarak işçilerin sendikaya aidiyet duygusunu geliştirecekleri çalışmalar sürdüreceklerini kaydetti

İLK KONSERE TUNÇ SOYER’İN DE KATILIMI BEKLENİYOR

Koro, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in de katılımın beklendiği 7 Mart saat 20:00’de İsmet İnönü Fuar Merkezi’nde sahne alacak. Genel-İş İzmir 3 No’lu şube başkan Faruk Saral ayrıca İşçi korosunun ilerleyen süreç içerisinde eylemlerde yerini alacağının altını çizdi.

İKİ BUÇUK AYDIR PROVALAR DEVAM EDİYOR

‘Emeğin evrenselliğini müziğin notalarında buluşturacağız’ sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Saral, DİSK’in halihazırda işçilerden oluşan bir korosunun olduğunu ancak ilk kez bir şube olarak DİSK çatısı altında sadece işçilerden oluşan bir koro oluşturulduğunu kaydetti. Koronun iki buçuk aydan bu yana provalarını sürdürdüğünü belirten Saral, “İlk etkinliğimizi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle gerçekleştireceğiz. Ancak bundan sonrasında etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

‘İŞÇİNİN SENDİKAYA AİDİYET DUYMASI ADINA…’

Saral sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeni yönetim olarak bu yönetim olarak işçilerin ekonomik haklarını ön planda tutarak ancak demokratik haklarını da gözeterek, emeğin ortak evrensel olduğu noktada müziği de ortak evrensel olarak birleştirip bir sendika ile işçinin aidiyet duygusunu pekiştirecek programlar üretelim dedik. Bunlardan bir tanesi de sadece emekçilerin oluşturduğu bir ‘Türk Halk Müziği Korosu’ kurduk. Yaklaşık iki buçuk aydan bu yana provalar sürüyor.”

Editör: Haber Merkezi