TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube, gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısıyla Olağanüstü Kongre yapma kararı aldı. Olağanüstü kongrenin 8 Şubat tarihinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceği bilgisine ulaşıldı.

Olağanüstü Kongre kararı sonrasında İz Gazete’ye konuşan Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, şube olarak olağan kongrelerini 16 Mart tarihinde yaptıklarını hatırlatarak, “O dönemde bir toplu sözleşme sürecimiz vardı. KHK’lı arkadaşlarımızın kart meselesi vardı. O dönemde de bazı arkadaşlarımızın olağanüstü kongre talepleri vardı. Yaklaşık 122 tane arkadaşımız şubemizde olağanüstü kongre yapılması için imza topladı. İşçinin sorunları, sıkıntıları çözüldükten sonra genel olağanüstü kongrenin yapılması gerektiğimi biz de söylemiştik” ifadelerini kullandı.

‘GÜVEN TAZELEME GEREĞİ DUYDUK’

İZENERJİ’de 6-7 ay sonra bir toplu iş sözleşme süreci başlayacağını ve KHK ile geçiş yapan çalışanların 30 Haziran tarihi sonrası için belirsizliğin sürdüğünü kaydeden Yıldız, “Hem toplu sözleşmemizin ve işçilerimizin haklarının daha iyi korunabilmesi için hem de KHK’lı arkadaşlarımızın ileride gerçekleşecek bir toplu sözleşmede yaşayacağı sıkıntıların çözülebilmesi için mevcut işçinin sözleşmesinin daha iyi ve örgütlü bir biçimde yapılabilmesi için yeniden güven tazeleme gereği duyduk ve olağanüstü kongre kararı aldık” diye konuştu.

Arif Yıldız şöyle konuştu: “Ayın sekizinde kaç liste çıkarsa çıksın, ben kendi şahsım adına söylüyorum; ‘İşçinin verdiği iradenin başımın gözümün üstünde yeri vardır’ diyerek saydıklarımın yapılması için nasıl ki bugüne kadar sokakta mücadelemizi verdiysek, sandık açıldıktan sonra da aynı şekilde işçinin iradesi ile belirlenecek arkadaşlarımızın çevresinde birleşerek işçinin ekmeğini büyütmek için mücadele edeceğiz”

‘ŞİMDİYE KADAR GÖREV İSTEYEN BİRİ OLMADIM’

Yıldız, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise “Kişisel olarak böyle bir talep yok. Ancak delegeden böyle bir talep söz konusu. Süreç üç dört aydır devam ediyor ancak, benim açımdan bugün başladı. Bir eğilim yoklaması yapacağız. Takdir işçinin. Bazen görev verilir, bazen görev istenilir. Şimdiye kadar görev isteyen birisi olmadım. Hep görev verilen birisi oldum. Bu noktadan sonra da arkadaşlarımız görev verirse biz bu mücadele bayrağını işçimiz adına daha yükseğe taşımak gibi bir görevimiz var deriz. Bu görevi dört yıl boyunca nasıl layıkıyla yaptıysak bu saatten sonra da layıkıyla yaparız” ifadeleri ile yanıt verdi.

Editör: Haber Merkezi