ESHOT'ta Tüm Bel-Sen üyesi bir kadın çalışanı tehdit etmek ve sözlü şiddet uygulamakla suçlanan Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Hakan Kıran hakkında "Basit tehdit" suçlamasıyla açılan dava bugün başladı.

İzmir Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Hakan Kıran gelmedi. Müşteki ve sanık avukatları ise salonda hazır bulundu. Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube yöneticisi ve sendika üyesi kadınların da takip ettiği duruşmada, sanık gelmeyince tanıklar dinlendi. Tanık ifadelerinin ardından mahkeme duruşmayı 12 Aralık tarihine erteledi. Adliye önünde açıklama yapan Tüm Bel-Sen üyesi kadın emekçiler, davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Hakan Kıran’ın, ESHOT'ta Tüm Bel-Sen üyesi bir kadın çalışanı tehdit ederek sözlü şiddet uyguladığı öne sürülmüştü. Kıran’ın kadın emekçiyi, "Sen kim oluyorsun, benim kim olduğumu biliyor musun? Seninle işimiz bitmedi? Bundan sonra seninle çok uğraşacağım, daha neler yapacağımı göreceksin" diye tehdit ettiği belirtilmişti.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi