TUGAY CAN / İZGAZETE - Geçtiğimiz günlerde sendikalı oldukları için işlerinden atılan 23 Enerji-Sen üyesi için basın toplantısı düzenleyen Enerji-Sen, bugün İzmirgaz önünde türküler, halaylar ve sloganlar eşliğinde seslerini bir kez daha yükseltti. İzmirgaz önünde basın okuyan sendika üyesi işçiler bir de otuma eylemi gerçekleştirdi.

Basın açıklaması öncesi konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı Türkiye’de en pahalı gazı kullanıldığını buna karşın en ucuz iş gücü kullanılmak istendiğine değinirken “DİSK İzmirgaz’a sendikayı getirecektir” dedi. İzmirgaz yönetimine seslenen Sarı “İzmir’de yaşanacak bir felakette sorumlu sizlersiniz, fıtrat diyerek işin içinden çıkmaya çalışmayın, biz bunun fıtrat olmadığını biliyoruz” dedi.

İZMİRGAZ’DA ‘ADALET’ İSTİYORUZ

Enerji-sen Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz ise işlerinden olan sendikalı arkadaşlarının işlerine iadesi talebiyle toplandıklarını belirten konuşmasında “ Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz hiçbir işçimizi yalnız bırakmayız” dedi. Gürbüz’ün konuşması sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, İçeride oturma kardeşine sahip çık”, “Atılan işçiler geri alınsın” gibi sloganlarla bölünürken Gürbüz, “İzmir Gaz’ da adalet istiyoruz” dedi.

“ZAFER DİRENEN İŞÇİNİN OLACAK”

Enerji-sen adına basın açıklamasını okuyan aynı zamanda işten çıkarılan sendika üyelerinden biri olan Yılmaz Karakoç; Sendikal faaliyetin anayasal bir hak olduğunu belirtirken, buna karşın sendikaya üye olanların tehdit edilmekte, sözlü olarak hakarete uğradığını ifade etti. Ayrıca İzmirgaz’ın sadece işçilere karşı değil İzmirlilere karşı da suç işlediğine değinen Karakoç “Buradan İzmir Gaz yönetimini uyarıyoruz. Hukuksuz işten atma kararınızdan bir an önce vazgeçin, işçilere uygulanan baskılara son verin! Sendika işçinin en temel hakkıdır, engelleyemezsiniz. Zafer direnen işçinin olacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi