TUGAY CAN / İZ GAZETE - Açıklama da işten çıkarılan 15 işçinin sadece sendikaya üye oldukları için görevlerine son verildiği vurgulanırken tüm İzmir halkı bu adaletsizliğe karşı durmaya çağrıldı. İşçiler, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne gönderme yapan bir pankart açtı. İşçilerin pankartında 'adalet' kelimesi farklı renkle yazacak şekilde “Sendika Haktır, Engellenemez. İzmir Gaz'da Adalet İstiyoruz” sözleri yer aldı. 

Sendikaya üye olan diğer işçilere yönelik sözlü hakaretlerin, tehditlerin artmakta olduğu dile getirilen açıklamada, “Anayasal olarak güvence altına alınmış olan sendikal haklara saldırmak hukuksuzluktur” denilirken, sendikal baskının suç olduğu vurgulandı.

‘İZMİR HALKI MAĞDUR EDİLMEK İSTENİYOR’

Atılan işçiler adına açıklama yapan Yılmaz Karakoç, “İzmir Gaz; işçileri işten atarak, tehdit ederek, işçilere baskı yaparak sadece enerji işçilerine karşı suç işlemiyor. Aynı zamanda kamusal bir hizmet olan doğalgaz dağıtım işini yapan enerji işlerinin işlerini yapmalarını engelleyerek İzmir halkını da cezalandırıyor. İzmir halkı mağdur edilmek isteniyor” dedi. Karakoç baskılara son verilmesini istedi.

DİSK'e bağlı Genel İş 6 ile 7 No’lu şubelerin ve Güvenlik Sen yöneticilerinin de katılarak destek verdiği açıklamada “Direne direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları atıldı.

Editör: Haber Merkezi