AFİFE NUR YILDIZ/İZ GAZETE -   Hukuksuz muamelelere rağmen her defasında daha büyük bir şekilde örgütlendiklerini ifade eden Özkaynak,’’İşçi sınıfının örgütlenmesi ve emeklilerin hak mücadelesinde yer almasında, iktidar büyük çekince duyuyor’’dedi. ‘’Emekli-Sen varsa emekliler toplumun dışına ve çalışma hayatının dışına itilemez ve yalnızlığa mahkum edilemez’’ifadelerini kullanan Özkaynak, emeklilerin pandemi döneminde evlere hapsedildiğini ve toplumsal izolasyona maruz bırakılarak kaderlerine terk edildiklerini belirtti. 

‘’YILMADIK, YILMIYORUZ VE YILMAYACAĞIZ!’’

 Emeklilerin herhangi bir ücret ve toplumsal güvenceden yoksun bırakılarak, ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal ve ekonomik sorunlar karşısında yalnız bırakıldığını söyleyen Hüseyin Özkaynak, ‘’ Emekli-Sen olarak emeklilerin ücret ve hakça yaşam taleplerinin haklı olduğunu bilmek bizi her zaman daha güçlü ve daha kararlı yapmıştır. Ancak; özellikle son bir yılda yaşadıklarımız emeklilerin mücadelesinin ne kadar gerekli ve ne kadar isabetli olduğunun bir göstergesi olarak görülebilir’’ dedi. Sendikalar halklar, ülkelerin ve devletlerin keyfiyetine ve işçilere bir lütuf gibi gösterilmesine engel olunması gerektiğini belirterek, emeklilerin örgütlü ve hak arayan, aktif siyasal yaşama katılımının sağlanması gerektiğini söyledi. Özkaynak, ‘’Mücadelemizin haklılığından güç alıyoruz’’ dedi.

‘’EMEKLİ-SEN’İ SUSTURMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ’’

Pandemi sürecinden en çok etkilenen kesimlerin başında gelen emeklilerin bir araya gelerek sözlerini söyleme imkanlarının ellerinden alındığını söyleyen Özkaynak, ‘’ Emekli zamlarına ilişkin eylemlerimiz başta olmak üzere hak aramak için ne zaman sesimizi duyurmak istesek eylemlerimiz ve basın açıklamalarımız engellenmeye çalışılmıştır. Özkaynak sözlerine şu şekide devam etti, ‘’Ülkemizin dört bir yanında iktidar partisi ve ona bağlı kuruluşlar kongre ve konferanslarını pandemi süreci boyunca kesintisiz ve kapalı alanlarda, pandemi dolayısıyla oluşan sağlık önceliklerini hiçe sayarak gerçekleştirirken Emekli-Sen olarak bizim ve hatta daha birçok kurumun kongreleri iptal edilmiştir’’dedi. Özkaynak, ‘’Emeklisi-Sen’i susturmaya ve haklı mücadelesinden döndürmeye gücünüz yetmez; yetmeyecek!’’ şeklinde konuştu. Boğaziçi eylemlerine de değinen Özkaynak, ‘’ İktidarın herkesi terörist ilan eder tutumu ve yaptırımları bizleri tıpkı Boğaziçi Üniversitesi’nde direnen torunlarımız gibi yıldırmamakta; aksine memleketimizle olan bağımızı güçlendirmektedir. İstiyorlar ki her olumsuzluk ve her hak gaspında susalım ve ses çıkarmayalım. Son birkaç aydır görüyoruz ki en yaşlısından en gencine Türkiye artık iktidarın çizmiş olduğu kalıplara sığmamaktadır. Sığmayacaktır!’’ dedi. Emekli-Sen’in ikinci yılında gençlerle, işçi ve emekçilerle yan yana mücadele etmesinden büyük bir onur ve gurur duyduklarını belirten Özkaynak, ‘’ Baskılar ve yıldırma politikalarının karşısında yılgınlık değil direniş göstermek üzere yıllardır sürdüğümüz mücadelemizin bayrağını daha da yükseltmek için tüm inancımızla yolumuza devam ediyoruz’’dedi.

Editör: Haber Merkezi