Emekli-Sen yönetici ve üyeleri İzmir'in her ilçesinde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaparak seslerini yükselttiler. Emekli-Sen için açılan kapatma davası 17 Aralık'ta görülecek. Sendikacı ve üyeler davası öncesinde kapatma girişimini protesto ettiler.

Karşıyaka Çarşı'da yapılan ve Emekli-Sen Ege Bölge Baştemsilcisi Hüseyin Özkaynak, Karşıyaka Şube Başkanı Seçkin Dönmez, Çiğli Temsilcisi Sait Temur, Bayraklı Temsilcisi Hasan Tufan ve sendika üyelerinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Ege bölge baştemsilcisi Hüseyin Özkaynak şunları ifade etti:

"Emekli-Sen gücünü 13 milyon emekliden almaktadır. 13 milyon emekli açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyorsa örgütlenmek ve haklarını aramak en doğal haklarıdır. Emekli-Sen de emeklilerin çatı örgütüdür ve insanca yaşam talebini dile getiriyor. Emekli- Sen kapatılamaz."

Basın toplantısı öncesinde İzmir depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Emekli-Sen üyeleri İzmir halkına da geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Editör: Haber Merkezi