Yeni eğitim öğretim yılı, müfredatta yapılan değişiklerin yarattığı tartışmalarla açılırken değişikliklerle tepkiler gelmeye devam ediyor. Alevi Bektaşi Federasyonları ve Eğitim Sen, 17 Eylül'de Kartal Meydanı'nda “Gerici Eğitime Karşı, Laik, Demokratik, Bilimsel, Anadilde Kamusal Eğitim İstiyoruz!' çağrısıyla miting düzenleyeceğini açıkladı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de düzenledikleri basın toplantısı ile mitinge katılım çağrısı yaptı. Açıklamada miting için cumartesi akşamı İzmir'den otobüsler kaldırılacağı belirtildi. DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde yapılan toplantıda, ülkenin süreklenmek istendiği karanlığa karşı eşit ve özgür bir ülkede yaşam için birlikte mücadele edilmesinin gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, eğitimin parasız olması, zorunlu din dersinin kaldırılması, hurafelerle dolu, akıl ve bilim dışı müfredatın değiştirilmesi, okullarda mescit yerine laboratuvar, kütüphane, müzik odası resim odası açılması, tarikat okullarının özendirilmemesi, anadilde eğitim hakkının sağlanması, OHAL'in kaldırılması ve KHK'lerin iptal edilmesi için İzmirliler Kartal mitingine davet edildi. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi