İZELMAN'da örgütlü DİSK/Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şube yaptığı basın toplantısıyla Delican'a özür dileme çağrısında bulunurken aksi halde AKP İl Binasını binlerce işçiyle ziyaret edeceklerini dile getirdiler.

6 Nolu Şube'de gerçekleşen basın toplantısında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, karşı, İZELMAN çalışanlarının 4 milyon İzmirlinin hizmetini kusursuzca en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade ederek " Delican’ ın bu açıklamaları yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde iktidar olamamanın acısını emekten yana partileri destekledikleri için mi yapılıyor bu saldırı. Yoksa her taraf kan gölüne dönmüş güzel ülkemizde patlayan bombaları mı örtbas etmeye çalışıyorlar" dedi.

Genel İş olarak, terörürü nereden gelirse gelsin kınadıklarını da belirten Sarı şunları söyledi " Bizim üzerimizden politika yapıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getirerek siyasal bir rant mı elde etmeye çalışıyorsunuz. Ama biz bu oyunları bozacağız. Çünkü son 10 gündür AKP hükümetinin çıkarmak istediği kiralık işçi ve kıdem tazminatları ile ilgili eylem ve etkinliklerimiz zorunuza mı gitti. Daha 5 gün önce bu ülkede kimse ölmesin, terör kimden gelirse gelsin diye üyelerimizle yapmış olduğumuz 4 bin kişilik eylem ve etkinliklerimizde mi görmediniz". Sarı, Delican'ın özür dilememesi durumunda on bin işçiyle AKP İl Binası'nın önüne gideceklerini de ekledi.

(İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi