İZ GAZETE - Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube adına açıklama yapan Şenay Akyol, 29 Aralık eylemine katılanlar eğitimciler hakkında yapılan maaş kesme cezadı ve kademe ilerleme cezalarına tepki gösterdi.

Akyol yaptığı açıklamada 'arkadaşlarımızın maaşlarında kesilecek cezalar ile ilgili tartışma yaşanmaya başladı. İlçe milli eğitim müdürleri kendi aralarında yaptıkları görüşme doğrultusunda ortaklaşarak maaşlarda en yüksek oran olan ½ oranında kesinti yapma kararı almışlardır. Bu uygulamayla ilçe milli eğitim müdürleri kendilerine verilen yetkiyi hiçbir gerekçe göstermeden çalışanlar aleyhine olacak şekilde kötüye kullanmışlardır. dedi.

'Geldiğimiz noktada tüm ilçeler arkadaşlarımızın brüt maaşlarının ½’ si ni kesmektedir. Bu kesinti yaklaşık 230Tl lik bir paraya tekabül etmektedir. Ancak Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can’ın talebi üzerine Buca’da maaşlardan yaklaşık 1900 TL kesileceğini öğrendik. Bu durum Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can’ın sendikamıza dönük art niyetli tavrından kaynaklanmaktadır.' diyen Akyol Süleyman Can'ın, Eğitim Sen’e karşı art niyetli tavır aldığını iddia etti.

'Buca ilçe milli eğitim müdürü açlık sınırının 1522 TL olduğu bu günlerde öğretmenleri açlığa mahkûm etmek pahasına brüt maaş hesaplarını fazla hesaplayarak, görevini kötüye kullanarak 1900 TL kesinti yapılmasına onay vermektedir' diyen Akyol son olarak 'Buradan Buca İlçe Milli Eğitim müdürü Süleyman CAN’ı uyarıyoruz. Eğitim sen’e gösterdiğiniz bu düşmanca tavrınızdan vazgeçin. Arkadaşlarımızın maaşlarından elinizi çekin. Diğer ilçelerde olduğu gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Personel genel müdürlüğünün görüşünü dikkate alın ve maaş kesintilerini buna göre uygulayın. Aksi taktirde oluşacak mağduriyetlerin sorumlusu siz olacaksınız. Görevini kötüye kullanarak arkadaşlarımızı mağdur edenler hakkında suç duyurusunda bulunarak, bu işin peşini bırakmayacağız.' dedi.

Editör: Haber Merkezi