İZGAZETE- Eğitim İş İzmir 2 No’lu Şube, Coşkun Akçay 3. Olağan Genel Kurulu Bornova Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 131 delegenin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda mevcut başkan Ahmet Cangı’nın listesi seçimi kazanarak güven tazeledi. Ahmet Cangı ile birlikte Sultan Neval Şimşek, Fatma Heval Aydın, Cihan Cangöz, Ali Yanan, Engin Ertek ve Yılmaz Dalgalı yeni yönetim kurulunu oluşturdular.

Yeniden başkan seçilen Cangı delegeye hitaben yaptığı konuşmaya Coşkun Akçay’ı anarak başladı. Eğitim-İş Sendikası’nın sınıfı mücadelesinde eğitim çalışanlarının sesi olmaya devam edeceğinin altını çizen Cangı; AKP faşizminin gün geçtikçe artan baskılarına ve cumhuriyetin kazanımlarını gün geçtikçe yok etmeye çalışan anlayışına karşı; Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığımız güç ile dimdik ayakta duran bütün mücadele arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Eğitim İş sendikası tüzüğünden ve kuruluş ilkelerinden aldığı güç ile emek ve sınıf mücadelesinde tüm eğitim çalışanlarının sesi olmaya devam edecek, hiçbir siyasetin gölgesinde kalmadan mücadelesini kuruluş ilkeleri doğrultusunda sürdürmeye devam edecektir. Değerli mücadele arkadaşlarımız bizim mücadelemiz başta İzmir olmak üzere Tüm ülkemizin dağlarında çiçekler açtıracaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur ve yakındır.

Eğitim-İş gericiliğe, bölücülüğe ve ırkçılığa karşı dimdik ayakta durmaya devam edecektir.’’ ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmada 2017’de başkanlığa seçildikten sonra sendikadaki çalışmalarını aktaran Cangı, ‘’2017’nin 28 mayısında devraldığımız bayrağı bugüne kadar onurlu bir şekilde özveri ile taşıdık.bu süreçte emeği geçen başta yönetim kurulu ve mücadele arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Bu süreç içinde çalışma raporumuzda da belirttiğimiz gibi eylem etkinlik, mali, örgütlenme, hukuk, eğitim ve basın yayında sendikal mücadelemizi sürdürdük. Mali açıdan baktığımız zaman sendikamızın parasını namusumuz olarak gördük ve onu koruduk. Mali raporumuzda bunu açıkça göstermektedir. Mali anlamda şeffaflık ilkesi ile hareket ederek her ay şube ve temsilcilik yöneticilerimizin rakam rakam bilgilerinize sunduk.

Örgütlenme anlamında tüm işyerlerimiz defalarca ziyaret edilerek sendikamızın ilkeleri anlatılmış ve sendikamızın büyümesine katkı sunulmuştur.Hukuk anlamında bütün üyelerimizin her Türklü sorununda şube Avukatımız Sayın Atalay AKSAY ın değerli katkıları ile yanlarında olduk. Bunun yanında 2 önemli emsal teşkil edecek hukuksal kazanım ve 1 sendikal kazanım elde ettik.

Ayrıca; Şube avukatımız sayın Atalay AKSAY’ın katkıları ile işyerlerimizde yaşanan MOBBİNG olaylarına karşı MOBBİNG kitapçığı hazırlayarak üyelerimizi bu konuda bilgilendirdik. Bu kitapçık tüm örgüte yayılmış tüm eğitim emekçilerine katkı sunmuştur.

Eğitim Sekreterliği tarafından köy Enstitülerinin kurulu yıldönümlerinde ADD ve YKKED ile birlikte paneller düzenlenmiş, İşyeri temsilciler eğitimi yapılmış,Genel merkezimizin yapacağı Devrimci Eğitim şurası için komisyon oluşturulmuş ve rapor hazırlanmıştır.

Basın Yayında sendikamızı kamuoyu önünde görünür kılma adına gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Bu duygularla şube yönetiminde görev alan emek veren tüm mücadele arkadaşlarıma teşekkür eder, yeni organlara seçilecek olan mücadele arkadaşlarıma teşekkür ederim. Genel kurulumuzun Cumhuriyetimize sendikamıza ve şubemize hayırlı olmasını dilerim. Tüm genel kurulu saygı ve sevgilerimle selamlarım.’’

Editör: Haber Merkezi