İZ GAZETE- Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, örgütlü olunan Buca, Gaziemir ve Menderes ilçelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Eğitim- Bir Sen ile bankalar arasında imzalanan banka promosyon sözleşmesinin, günümüz enflasyon oranına göre revize edilmesini istedi. 

'YENİDEN YAPILANMASINI TALEP EDİYORUZ'

Çetin yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz,alım gücünün düşmesi ve özellikle enflasyon karşısında kamu çalışanlarının maaşlarının erimesi sonucu 24.02.2022 tarihli ve 31760 sayılı resmi gazetede yayınlanan 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmesine eklenen geçici 5. Maddeye ( ek fiyat farkı veya Sözleşmelerin devri) ilişkin uygulamaların esaslar çerçevesinde önceden yapılan ihalelerin revize edilebileceği imkanı doğmuştur. Örgütlü olduğumuz 3 ilçede (BUCA-GAZİEMİR-MENDERES) İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve yetkili sendika Eğitim- Bir Sen ile bankalar arasında imzalanan banka promosyon sözleşmesinin günümüz enflasyon oranlarına,ekonomik şartlarına göre revize edilerek kamu çalışanlarına promosyon farkı adı altında ödeme yapılmasına veya promosyon görüşmelerinin yeniden yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELEYE DESTEK OLUN'

"Özellikle Buca İlçemizde yapılan sözleşmenin tüm ısrarlarımıza ve verilen dilekçelere rağmen  içeriğini öğrenememekteyiz" ifadelerini kullanan Çetin, "Dilekçelere verilen yanıtlarda protokolün 10. Maddesi gerekçe gösterilmektedir. Oysa 2018 yılında Eğitim Sen olarak yaptığımız protokol anlaşması net, şeffaf ve herkesin ulaşabildiği Buca ilçe Milli Eğitim sitesinde halen daha yayınlanmaktadır. Eğitim Bir Sen’in imzaladığı sözleşmede ise protokol şartnamesinde bulunmamasına rağmen geç EFT  adı altında eğitim emekçilerinden kesinti yapılmaktadır. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiğimiz dilekçelerin yanıtında ise saat:16.00’dan sonra yapılan ( geç EFT) işlemleri, protokolün imzalandığı tarihte yürürlükte olan bir uygulama olmadığından; protokolde yer almadığı için ücretlendirilmekte olduğu yanıtından da anlaşılacağı gibi eğitim emekçilerinin aleyhine yorumlanmaktadır. Tüm sendikalara ve buradan özellikle sayıca fazla ama eğitim emekçilerinin aleyhine şartnameye imza atan Eğitim Bir Sen’e çağrımızdır. Eğitim emekçilerinin zararını karşılamak için verdiğimiz mücadeleye destek olun" açıklamasında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi