İZGAZETE-
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 1 Nolu  ve 3 Nolu Şube temsilcileri, iktidarın hayata geçirmeye çalıştığı; emekçilerin kıdem tazminatının, ihbar tazminatının ve emeklilik hakkının gasp edilmesine neden olacak torba yasa tasarısına tepki gösterdi. 
ESHOT DİSK Genel İş Atölye’de düzenlenen ortak basın açıklamasını DİSK Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve DİSK Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral okudu.  

 



“EMEKÇİYİ SUSTURAMAZSINIZ”

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
AKP iktidarı yangından mal kaçırırcasına sermayenin taleplerini hayata geçirmek için İzmir'de yaşanan deprem felaketinde işçiler emekçiler yurttaşlar can derdine düşmüşken bile hala durmuyor. Kıdem tazminatı hakkını, sosyal güvenceyi, emeklilik hakkını ortadan kaldıracak yasa tasarısını hayata geçirmeye çalışıyor. İktidar, DİSK genel iş yönetimleri tarafından Ankara'da meclisin önünde ‘emekçilerin hakları ellerinden alıyor’ diye yapılacak olan basın açıklamasında bile anayasal hakkı tanımıyor, kolluk kuvvetleriyle orantısız güç bile kullanabiliyor. Yanılmadık, şaşırmadık ama onlar da yanılmasın şaşırmasın! Biz Disk’iz, emekçinin sesini, bizi susturamazlar, yıldıramazlar. Yapacağımız basın açıklamasında anayasal hakkımızı elimizden almaya kalkanlara izin vermedik, vermeyeceğiz. 

“YASA METNİNİ GERİ ÇEKİN”

25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatını, ihbar tazminatını ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor. İşleri bölerek yaşınıza göre ayrımcılık uygulayarak kıdem tazminatı hakkını parça parça gasp etmek istiyorlar. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Çıkarttıkları torba yasada belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı, kıdem tazminatını ortadan kaldırmayı, ihbar tazminatı ortadan kaldırmayı, emekli olmasını zorlaştırmayı sağlayacak olan yasa metnini geri çeksinler! Geçmişten bugüne işçi sınıfının direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz.

Editör: Haber Merkezi