ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE -  Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün Ege Bölge Toplantısı yapılıyor. ‘Son siyasal gelişmeleri değerlendirmek ve parti içi görüş alışverişinde bulunmak üzere’ yapılan toplantının gündeminin büyük oranda yerel seçimler olması bekleniyor.

Bir bakıma, ‘Yerel Yönetimler Yol Haritası’ için İzmir’de toplanan CHP kurmaylarına, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde sendikaya üye oldukları için işten atılan 9 işçinin sendikası DİSK’e bağlı Sosyal İş’in Genel Başkanı Metin Ebetürk seslendi.

‘İŞÇİ DÜŞMANI ADAYLARI GÖSTERMEYİN’

CHP Kurmaylarına yerel yönetimler konusunda çağrı yapan Başkan Ebetürk “İşçi düşmanı yerel yönetim adaylarını atamayın. Sosyal demokrat partiler emek mücadelesinde yoğunlaşmış, emek mücadelesine dost olan akımlar ve partilerdir. CHP’nin emek düşmanı olan başkanları ataması doğru değildir” dedi. Ebetürk, 9 işçinin 72 gündür Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde, sadece işlerini geri almak için çadır kurduğunu ve direndiğini hatırlattı.

‘AYDIN’DA YAŞANAN EMEK DÜŞMANLIĞIDIR’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Genel Merkez Yöneticileriyle defalarca 9 işçinin geri alınması ile ilgili görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını hatırlatan Genel Başkan Metin Ebetürk, “Sendikalara şaşı bakmak, özellikle AKP’nin ve sağ ideolojilerin huyudur. En son İstanbul’da Havaalanı inşaatı işçilerine yaptıklarını gördük. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde ise, CHP’nin DİSK’e hasmane yaklaşması kabul edilebilir değildir. Yıllarca meydanlarda yan yana omuz omuza olduk. Emek mücadelesinde yan yana yürüdük. Destek gördük, destek verdik. Sosyal demokrat partiler emek mücadelesiyle dosttur. Ancak Aydın’da yaşanan olay, emek ve sendika düşmanlığından başka bir şey değildir. Partilerin iktidar yolu yerel yönetimlerden geçer ama böyle belediye başkanlarıyla iktidar olmak mümkün değil” şeklinde konuştu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILIYOR?

İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya PM, YDK üyeleri, Milletvekilleri, Kurultay Delegeleri, İl Başkanları, İl Disiplin Kurulu Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Belde Belediye Başkanları, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları katılıyor. CHP’nin Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başkanlığında yapılacak toplantıya, İzmir’in yanı sıra; Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak’tan katılım gerçekleşecek.