İZ GAZETE - Türkiye siyasetinde önemli bir dönüm noktası olan 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçti. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin içerisinde bulunduğu Millet İttifakı adayı Tunç Soyer’i desteklediğini açıklayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, yazılı bir açıklama yayınladı.

'SOYER'İ DESTEKLEMENİN NE KADAR DOĞRU BİR KARAR OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Açıklamada bir yıl önce gerçekleşen yerel seçimlerde Soyer’i desteklemek yönünde alınan karar hatırlatılarak “Bugün bu kararın ne kadar doğru olduğunu toplumsal belediyecilik anlayışının tüm zorlu süreçlere rağmen, toplumsal belediyecilik anlayışını yürütmek için bağış kampanyalarına engel olmaları da dahil olmak üzere başarıyla yürüten, geldiği günden bu güne kadar toplumun her kesimine dokunmaya çalışan, özellikle sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok hamle yapan, tarımdan bilime ve sanata kadar ve son salgınla birlikte kriz belediyecilik yönetim anlayışını benimseyen ve insana yatırıma ağırlık veren, bu mücadelede dayanışmayı birlikte örgütleyeceğimizi önümüzdeki süreçte de bu dayanışmayı daha da yükselteceğimizi ifade etmek isteriz”denildi.

Açıklamada ayrıca “Bu salgın günlerinde 1. yıl kutlamasına sağlıklı günlerde yapmak üzere yan yanayız birlikteyiz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi