TUGAY CAN/ İZGAZETE - Bir süre gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ile sohbet eden Sarı, Kitap Fuarı ve yaklaşan 1 Mayıs’la ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

KİTABI İMZALATTI

Ziyaret sırasında Ümit Kartal ilk kitabı olan ve işçi öykülerinden oluşan Ahraz’ı Memiş Sarı için imzaladı. Kitabın çıktığından haberdar olduğunu ve merakla beklediğini söyleyen Sarı ise Kartal’a teşekkür etti.

“CEBİNDEKİ EKMEK PARASINI BİLE KİTAP ALMAK İÇİN...”

Fuardaki kalabalığın mutluluk verici olduğunu dile getiren Sarı, “Özellikle son yıllarda, İzmir Kitap Fuarı’nın kalabalık olması insanların artık medyadan, sosyal medyadan kurtularak özüne dönmesi, hele hele İzmir’de çağdaşlığı ve modernliği yaşattığımız bu kentte, kitap fuarlarında gençleri görmemiz bizi çok mutlu ediyor. İşçilerin, öğrencilerin, işsizlerin bu fuara ilgi göstermesi, yani cebindeki ekmek parasını bile bir kitap almak için vermesi, tekdüze olmuş olan yandaş medyaların artık izlenmediğini, insanların sıradışı ya da sıragelen dizi filmlerden daha uzak gerçekleri okuyarak, anlayarak ve kurgulayarak götürmesi, kitap fuarında önemli bir gösterge oldu. Mesela cumartesi ve pazar günü fuar çok kalabalıktı. Kültüre olan bu ilgi Devrimci İşçi Sendikaları olarak bizleri mutlu etti.”

DİSK 21 NİSAN’DA FUARDA BİLDİRİ DAĞITACAK

Yaklaşan 1 Mayıs’a çağrı yapan Sarı, “21 Nisan Cumartesi günü temsilcilerimizle 1 Mayıs bildirilerinin dağıtım noktası olarak İzmir Kitap Fuarı olarak belirledik. Bir grup temsilcimizle, hem kitap fuarına gelen işsizleri, öğrencileri, işçileri, OHAL’in getirmiş olduğu tüm baskı rejimine karşı yan yana durabilmek için, çağdaş ve modern insanlarla birlikte İzmir fuarında DİSK’in 1 Mayıs bildirilerini dağıtacağız. Hem de 1 Mayıs’a çağrımızı yapacağız.” ifadlerini kullandı.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI: “SON YILLARIN EN KİTLESEL 1 MAYIS’INI KUTLAYACAĞIZ”

1 Mayıs hazırlıklarına da başladıklarını belirten Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gündoğdu Meydanı’nda DİSK,KESK, Türk-İş ve TMMOB tertip komitesiyle birlikte çalışmalarımıza başladık. Valilik ve emniyete müracaatımızı yaptık. Yürüyüş güzergahlarını oluşturacağız ve en kitlesel ‘OHAL değil Acil Demokrasi’ talebiyle son yılların en kitlesel 1 Mayıs’ını Gündoğdu’da kutlayacağız. Bandista ile ‘Haydi Barikata’ diyeceğiz. “

26 NİSAN’DA, 1 MAYIS’A ÇAĞRI YÜRÜYÜŞÜ

Sarı son olarak, 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak geçen sene yaptıkları 1 Mayıs’a çağrı yürüyüşünü bu sene de gerçekleştireceklerini belirtti. Yürüyüş 26 Nisan Perşembe günü 12:30’da Kemaraltı girişinden başlatılacak.

Editör: Haber Merkezi