İZ GAZETE - Gaziemir Belediyesi’nde örgütlü Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şubeye bağlı işçiler toplu şekilde DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na geçiş yaptı. Belediye-İş yöneticileri, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, işçilere baskı yaparak Genel-İş Sendikası’na geçmelerine önayak olduğunu iddia ederken, DİSK ise söz konusu iddiaları yalanladı. 

DİSK’ten yapılan açıklamada, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan siyasal dönüşüm ve yerel yönetimlerdeki değişimlerin sendikal harekette de farklılıklar yarattığını ve buna göre tercihlerde de değişimin olduğu söylendi.

'BELEDİYE İŞÇİLERİNİN TERCİHİ DİSK OLMUŞTUR'

Geçtiğimiz günlerde, binlerce kamu çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sırasında açık mikrofon kazası ile gündeme gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da hatırlatıldığı DİSK'in açıklamasında, işçilerin hangi sendikayı seçeceği konusunda tercih yapma hakkı doğduğu vurgulandı.

Ege Bölgesi'ndeki belediye işçilerinden, çeşitli özel sektörden, sendikaya telefonlar geldiğini ve örgütlenme konusunda yoğun bir talpele karşı karşıya olduklarını dile getiren DİSK yöneticileri, ‘Doğal olarak Gaziemir’de çalışan yaklaşık 560 kişi DİSK ile birlikte yol yürümek istediğini ifade etmiş, şubelerimizde görüşmelere geçmiş ve sonucunda da bir gün içerisinde 480 belediye işçisi tercihini DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’ndan yana kullanmıştır.” ifadelerini kullandı.

‘ASLA YOLDA BIRAKMAYACAĞIZ’

DİSK konuya dair yaptığı açıklamada, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın işçilerin sendika tercihine müdahale etmediğini iddia ederek, Başkan Halil Arda'ya teşekkürlerini iletti. Türk-İŞ Genel Başkanı’nın ‘Uzasa işi karıştıracaktır’ sözleri hatırlatılan DİSK, “Belediye işçileri, toplu sözleşme masasında bu tutumu gösterenler, yarın kıdem tazminatında acaba ne yaparlar diye endişelerini dile getirmişlerdir. Bilinsin ki biz DİSK üyeleri, temsilcileri, yöneticileri sınıf sendikacılığı anlayışıyla, karanlıktan aydınlığa giden yolda bizlerle yürüyen yol arkadaşlarımızı asla yolda bırakmayacağız” dedi. 

ALİAĞA HATIRLATILDI

Yapılan açıklamada, Aliağa Belediyesi'nde seçimlerden hemen sonra yaşanan sorunlara değinilirken " Yüzlerce işçi seçimimn hemen ardından işten çıkarıldı, 60 memuru çeşitli illere sürgün gönderildi, birçok DİSK üyesi MHP'li Belediye Başkanı tarafından zorla Belediye-İş Sendikası’na üye yapılmak istendi. Tüm bu yaşananların değerlendirilmesini de kamuoyu vicdanına bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi