İZ GAZETE - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genel İş Sendikası’nın 1,2 ve 3 No’lu Şubeleri, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden haksız yere işten atılan üyelerinin işe geri alınması talebiyle yarım günlük uyarı grevi kararı almış, ancak 1 No’lu Şube gece saatlerinde belediye yetkililerinden işçilerin geri alınacağına dair söz aldığı için kararından vaz geçmişti. Diğer şubeler, işçilerin geri alınması talebiyle uyyarı grevini gerçekleştirmiş, bu gelişme çeşitli gazetelerde ‘DİSK bölündü’ şeklinde yer almıştı.

Bugün DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde bir araya gelen sendikacılar yaptıkları açıklama ile ‘Bir aradayız’ mesajı verdi.

Genel İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı Tamer Şanlı, “Türkiye’de ne yaşanırsa yaşansın bizim gündemimizde emek var. DİSK kapatılıp, yöneticilerimiz hapse atılınca dahi birliğimizi ve iç disiplinimizi koruduk. Bizde tartışma olur ama daha iyi nasıl mücadele ederiz diye olur. Emek dışında bir hassasiyetimiz yok. Mücadele ettikçe hedefe konulacağımızı biliyoruz. Ama Genel-İş’i zayıflatma planları yapanlar da bilsin, mücadeleden vaz geçmeyeceğiz” dedi. Bir soru üzerine Şamlı, işten atılan işçiler işe geri alınmazsa gereğini yapmak üzere üyeleriyle yeniden konuşacaklarını söyledi. Şamlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçileri tekrar işe başlatacağına inandıklarını ifade etti.

Sendikalarına yönelik tehditlere dair açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bu tehditlere pabuç bırakmayacağımızı bilsinler” dedi. Sarı, hiçbir şubelerinin grev kırıcılığı yapmadığını, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi