Güzelbahçe Belediyesi delege seçimlerinde yaşanan olayla ilgili DİSK Genel-İş 4 No'lu Şube'nin yaptığı açıklamada, yapılan taleplerin karşılanmaması halinde her türlü mücadele yoluna gideceklerini açıklandı.

'AKP iktidarının uyguladığı ekonomik, sosyal ve siyasal politikalar bu ülkede başta işçi ve emekçiler olmak üzere hemen herkesin yaşamını giderek zorlaştıran bir hal alıyor. Mevcut iktidar baskı ve zor araçlarını; işçisinden, öğrencisine, gazetecisinden, bilim insanına, milletvekilinden belediye başkanına iktidara boyun eğmeyen kim varsa onu üzerine hışımla yöneltiyor.' denilen açıklamada, Güzelbahçe Belediyesi'nde yaşanan olayın adalet mücadelesine zarar veren bir adım olduğuna dikkat çekildi. 

DİSK Ege Bölge Temcilsi Memiş Sarı'nın da katıldığı basın açıklamasının tam metni şöyle; 

'AKP iktidarının uyguladığı ekonomik, sosyal ve siyasal politikalar bu ülkede başta işçi ve emekçiler olmak üzere hemen herkesin yaşamını giderek zorlaştıran bir hal alıyor. Mevcut iktidar baskı ve zor araçlarını; işçisinden, öğrencisine, gazetecisinden, bilim insanına, milletvekilinden belediye başkanına iktidara boyun eğmeyen kim varsa onu üzerine hışımla yöneltiyor.

Ülkemizde yaşanan tüm bu olumsuz olaylar karşısında, Konfederasyonumuz DİSK  “Adalet: İşçinin Alınteri Halkın Ekmeği” diyerek her yerde hak arama mücadelesini sürdürmektedir.

Ancak ne yazık ki geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe Belediyesi’nde yaşanan olaylar,  bu mücadele ve talebimizi geliştiren değil onu engelleyen, adalet mücadelesine zarar veren bir adımdır.

Genel-İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şubemizin üyesi olan 2 arkadaşımız haksız bir şekilde sürgün edilmiştir. Skandallar listesine bir yenisini daha ekleyen Güzelbahçe Belediye başkanı Sayın Mustafa İnce sürgünün  gerekçesi olarak “rotasyon ” gibi sebep ileri sürse de gerçeğin böyle olmadığı, demokratik yarıştan kaynaklandığı herkes tarafından biliniyor. Kaldı ki bu sürgün ilgili 4857 sayılı yasada benzer işte çalıştırılır şeklindedir. 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kendi siyasi fikirlerini, üyelerimize de dikte etmeye çalışıyor. Bizler, özgür düşünen bireyleriz. Birilerinin işaret ettiği kanallara yönelmeyecek kadar bağımsızız. İnce’nin ‘Güzelbahçe’deki hainleri temizleyeceğiz’ açıklaması yakışık da değil, doğru da değil. İntikam alırcasına yapılan bu açıklamaların, geri dönüşü olmayan yaralar açacağı unutulmamalı.

Üyelerimizi hedef göstererek onların can güvenliklerini de tehlikeye atan belediye başkanına, insan hak ve özgürlüklerini hatırlatmak istiyoruz. İki soru yöneltiyoruz; madem anti demokratik uygulamaları belediye başkanlığı eliyle yapacaksınız o zaman neden adalet yürüyüşüne katıldınız ve adalet kurultayında boy gösterdiniz. Merkezi hükümetin baskı politikalarını uyguladığınızda bir farkınızın kalmadığı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının hayata geçirmediğiniz anlaşılıyor.

Sorunların çözülmediği, taleplerimizin karşılanmadığı durumda her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz.

Hak, Hukuk, Adalet!

Adalet halkın ekmeği, işçinin alınteridir.' denildi.

MEMİŞ SARI: ‘BU MOBİNG DEVAM EDERSE…’

Toplantı sonrasında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı: ‘Biz hiçbir siyasi partinin delege seçimlerine konfederasyon ya da şubeler olarak müdahil değiliz. AKP nasıl ümmetçi bir toplum istiyor, biat eden bir toplum istiyor, hiçbir şeye karışılmasın istiyor, okumasın, öğrenmesin istiyor. Bizlerde doğal olarak çalışan üyelerimizin, insanlarımızın politik duruşlarını sergilemesini istiyoruz. Bu demokratik bir yarıştır. Üyelerimiz kendi bulundukları ilçelerde delege seçimlerinde bir taraf olabilirler. Kazanırlar ya da kaybederler. Ama ‘benim tarafım olmadı’ diye çalışanına bunu reva gören bir belediye başkanı demokrasiden bahsedemez. Eğer bu basın açıklamasından sonra oradaki arkadaşlarımıza uygulanan bu sürgün ve mobing devam ederse biz Güzelbahçe Belediyesi önünden başlayacağımız bir basın açıklamasıyla, özellikle Güzelbahçe’de yaşayan çağdaş, laik, demokrat, kadın dernekleriyle ya da İzmir’deki STK’larla, kadın hakları savunucularıyla bu yapılanı bildirilere döküp dağıtacağız. Mustafa İnce’nin kadınlar üzerinde ve çalışanlar üzerinden yaptığı mobingi, baskıyı herkese duyuracağız. Delege seçimi bizi ilgilendirmiyor. Biz üyemize yapılan haksızlığa karşı çıkıyoruz. Ama onu bahane ederek sürgün edilmesi bizi ilgilendiriyor.

Mevcut ilçe başkanı Sayın Çam, kendi ilçe yönetimi içerisinde olan Vural arkadaşımız kendisine rakip çıktığı için büyük ihtimalle ilçe başkanı belediye başkanından; ’bana rakip çıkan kişiyi iyi koşullarda çalıştırma, sürgün et’ diye bir istekte bulunmuştur. Bu da Güzelbahçe CHP ilçe başkanına mesajımız olsun.' dedi

TÜLAY BAYIR DA KADIN ÖRGÜTLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP Parti Okulu İzmir 1. Bölge Koordinatörü Tülay Bayır'da yaşanan bu sürgünden dolayı bir mesaj yayınladı.

Tülay Bayır yayınladığı mesajda: 'Sayın Kılıçdaroğlu 'Adalet' diye boşuna mı çaba harcıyor? Her zaman, her konuda öne çıkan, direnç gösteren, mücadele Kadın STK'lar nerede, Kadın meclis üyelerimiz nerede?' dedi.

Editör: Haber Merkezi