BÜŞRA MURATDAĞI/İZ GAZETE- DİSK Emekli-Sen’in kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk takdimi yapıldı.

Açıklamayı okuyan DİSK Emekli - Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, “25 Şubat 2022 tarihi sendikamızın resmi kuruluşunun 3. yıldönümü. Evet; resmi kuruluş yıldönümü zira 1995 yılından bu yana, çeyrek aşırı aşkın süredir mücadelemizi sürdürüyor, büyütüyoruz. Ne var ki bütün bu yıllar boyunca emeklilerin sorunlarını haykırır, emeklilerin daha iyi yaşam koşulları için mücadele ederken diğer yandan emeklilerin sendikal hakları olduğuna ve sendikal özgürlüklerinin tanınması gerektiğine dair de mücadele halindeydik. Ülkemizin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış, temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika kurma hakkımız defalarca kez engellendi; sayısız kez sendikamız kapatıldı. Ancak emekliler yılmadı; yılmadık! Bunca hukuksuzluğa ve adaletsizliğe rağmen ve tam da bu nedenle her seferinde daha güçlü, daha kararlı, daha örgütlü bir mücadeleyi örgütledik ve sendikamız 25 Şubat 2019’da yeniden hayat buldu.  1995’ten bu yana sürdürdüğümüz sendikalaşma mücadelemizi 2019’dan bu yana büyüterek sürdürmeye işte bu kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

‘EMEKLİLER İKTİDARIN ÇİZMİŞ OLDUĞU KALIPLARA SIĞMAMAKTADIR’

“Bugüne kadar Emekli-Sen olarak emeklilerin ücret ve hakça yaşam taleplerinin haklı olduğunu bilmek bizi her zaman daha güçlü ve daha kararlı yapmıştır” ifadelerini kullanan Özkaynak, “Aynı şekilde bizlerin taleplerinin haklılığını ve mücadelemizdeki kararlılığımızı gören iktidar sahipleri de bağımsızlığını çoktan yitirmiş bir yargı sisteminde, sendikamızı türlü oyunlarla kapatmaya, örgütlü mücadelemizi engellemeye, emeklilerin taleplerini haykıran DİSK Emekliler Sendikası’nın sesini bastırmaya çalışmıştır. Ancak geldiğimiz noktada emekliler iktidarın çizmiş olduğu kalıplara sığmamaktadır.  İşçilerle, emekçilerle, gençlerle omuz omuza mücadele etmekten onur ve gurur duyan DİSK Emekli-Sen Avrupa Emekli ve Yaşlılar Federasyonu (FERPA) üyesi olarak dünya emeklileriyle de dayanışma içinde olan; uluslararası düzeyde tanınan bir sendikadır” diye belirtti.

‘GÜNEŞİN SOFRASINI KURACAĞIZ’

Özkaynak, “Biliyoruz ki bizim tarihimiz ne üç yıl önce Ankara Valiliği’ne verdiğimiz kuruluş dilekçemize ne de 1995 yılına dayanıyor. Bizim tarihimiz yüzyıllardır süren haksızlığa karşı direnenlerin tarihi; bizim tarihimiz asırlardır devam eden emek ve hak mücadelesi tarihidir. Emeğimizin ve alın terimizin hakkını alana dek bir adım geri çekilmeyeceğiz, Ülkemizden, emeğimizden, torunlarımızın geleceklerinden asla vazgeçmeyeceğiz. İktidarın, ülkemizin ekonomik ve toplumsal krizlerini yönetmedeki başarısızlığının yanında her türlü hak gaspı karşısında susan; kabul eden bir toplum yaratma çabasında da başarısız olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz. Bugün ekonomik krizi, her geçen gün düşen alım gücünü yok sayanlar ve her geçen gün yoksullaşan halkımızın aklıyla alay edercesine kendi iktidarlarından önce mum ışığında oturan bir toplum olduğumuzu söyleyenler karşısında DİSK Emekli-Sen’in tavrı açıktır” diye sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi