Disk Emekli-Sen'in Cimer'e yaptığı başvuruda şu ifadeler yer aldı:

TALEP KONUSU

Emekli Bayram İkramiyelerinin Asgari Ücret Seviyesine Çekilmesi Hk.

AÇIKLAMALAR

2018 yılında uygulanmasına başlanan, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde yılda iki kez ödenmek üzere karara bağlanan emekli bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 1.100,00 TL olarak verilmeye devam etmektedir. 
2022 yılı için belirlenen brüt asgari ücret 5.004,00 TL; net asgari ücret ise 4.253,40 TL’dir. Asgari ücretlilerin enflasyon karşısında korunacağı hususu yetkililer tarafından açıklanmıştır.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 03 Haziran 2022 tarihli Tüketici Fiyat Endeksi (2003=100) bültenine göre; tüketici fiyatları endeksi 2022 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 73,50 oranında artış göstermiştir.
Yüksek seyreden enflasyon karşısında emeklilerin refahında kayda değer bir düşüşü beraberinde getirmekte iken emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin sabit tutulması emekli vatandaşları her bayramda alım güçlerinin biraz daha düşmesine neden olmaktadır.

SONUÇ VE TALEP

Yukarıda açıklanan nedenlerle, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin güncel asgari ücret tutarına yükseltilerek emeklilerin refah seviyesinin iyileştirilmesinin sağlanmasını saygılarımla arz ve talep ederim. 

Editör: Haber Merkezi