İZ GAZETE - Çiğli Belediyesi’nde 7’si DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın üyesi olan 24 çalışanın işten çıkarılması sonrasında, sendika ve belediye arasında gerginlik arttı. Cuma günü gerçekleşen işten çıkarmalar hakkında görüşmek üzere, bugün saat 16.00’da Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendika temsilcileri bir araya geleceklerdi. Görüşme gerçekleşmeden eylem yapılması üzerine, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile sendika temsilcileri arasında gerginlik yaşandı. İş bırakan işçilerin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın 5. No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara gazetemize özel açıklamalar yaparak, başkan Gümrükçü’ye çağrıda bulundu.

‘ARKADAŞLARIMIZ İŞBAŞI YAPTIRILSIN,SONRA ÇALIŞMAYANLAR DİSİPLİNE VERİLİR’

Başkan Ali Haydar Kara, “Üyemiz işçiler arasında bankamatikçi olan, çalışmayan, işe gelmeyen kimse yok. Keşke öyle birileri olsa, ben de ‘çıkarın işten’ derim. Bir önceki dönemde Hasan Arslan ile siyaset yapan işçiler işten çıkarıldı.  Durumu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e de anlattım. Arkadaşlarımız iş başı yaptırılsın. Sonra taraflar olarak disiplin kurulumuzda görüşürüz, çalışmayan varsa gerekli işlemler yapılabilir. İki şey yapılıyor. Bir işten çıkarmalar, diğeri de işçinin rızası alınmadan iş ve işyerleri değiştiriliyor. Bu da iş kanununa aykırı ve toplu sözleşmeye aykırı. İşyeri değişikliği ve işçi ücretleri indirime gidiliyor. Hasan Arslan döneminde yetkili yerlerde yer alan birçok amirin iş değişikliği söz konusu.”şeklinde konuştu.

HASAN ARSLAN’IN SON ANDA İŞÇİ ALIMINA ‘YORUM YOK’ DEDİ

Önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın, kendisi yerine Utku Gümrükçü aday olarak atandıktan sonra 100’ün üzerine çalışanı işe alması konusunda ne düşündüğünü sorduğumuz Kara, “Bu konuya ben girmeyeyim.  Yorum yok. Hasan Arslan, memur olarak almış, kafeterya ve restoranlara almış. Oralarda başka sendikalar örgütlü. Bu konu ile ilgili bir şey söylemeyeceğim. Ya almayın, alıyorsanız da atmayın” dedi.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞECEK: ‘UTKU BAŞKAN ÇÖZMELİ’

Başkan Ali Haydar Kara, “Biz şuan Çiğli’de örgütlü olduğumuz işyerlerinde işi durdurduk. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın işbaşı yaptırılmasını istiyoruz. Ali Rıza Koçer’in ‘Başkan biz hata yaptık, kabul ediyoruz, doğru değil’ diye sözü vardı dün. Ben de ‘Burada hatanız olduğunu kabul ediyorsan, bu hatanızdan topyekûn vazgeçin’ dedim. Bugün saat 16’da Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile görüşmemiz var. Daha önceden hayırlı olsun için randevu almıştık ama şimdi bu konuyu konuşacağız. Utku Başkan bu sorunu çözmeli” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi