Çiğli Belediyesi önünde basın açıklaması yapan DİSK Güvenlik-Sen Başkanı Serdar Arslan duruma tepki gösterdi.

Ege'de Birgün'de yer alan habere göre, Güvenlik-Sen Başkanı Arslan "Çiğli Belediyesi Alt işveren hizmeti veren Mavi Güvenlik Şirketi'nin İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma izni iptal edilmiş, sonrasında  da tekrardan doğrudan hizmet alımı yapılmıştır. Bu sürecin ardından özel güvenlik emekçisi ve aynı zamanda  sendikamız üyesi 72 işçi arkadaşımız iş başı yapmış lakin sendika üyemiz bir emekçi arkadaşımızın iş akdi hukuksuz bir şekilde yenilenmemiştir. Türkiye'de OHAL süreci ile birlikte  işçi sınıfına yönelik  saldırılar alabildiğince artmış ve sözde kayyım hukuksuzluğu adı altında binlerce işçi arkadaşımız ve yoldaşımız mağdur edilmiştir. Çiğli Belediyesi'nde yaşanılan bu süreçte de yine emekçi arkadaşlarımız hedef alınmış, hukuksuzluğun bedeli yine işçi arkadaşlarımıza ödetilmiştir" dedi.

Güvenlik-Sen başkanı Arslan "Devlet eliyle türlü şekilde yaratılan mağduriyetlerin bir parçası olmak asla ve asla sendikamız olarak kabul edilemez. Hiç bir gerekçesi olmadan  haksız bir şekilde işten çıkarılan Yeşim Koçhan arkadaşımız derhal işine dönmesini talep eder ve OHAL hukuksuzluğunun yarattığı türlü adaletsizliklere Çiğli Belediyesi'nin bu tavrı ile ortak olmamasını istiyoruz. Özel güvenlik emekçisi arkadaşımız iş başı yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." diyerek Yeşim Koçhan iş başı yapana kadar Çiğli Belediyesi önünde stant açacaklarını duyurdu.

Ege'de Birgün'e konuşan Yeşim Koçhan, yaptığı açıklamada  Cumhuriyet Halk Partisi delege seçimlerinde özgür iradesiyle yaptığı seçimler sonucunda işten atıldığını söyledi. Koçhan işten atılmasının tamamen siyasi sebeplerden dolayı olduğunu söyleyerek, hiçbir insanın düşüncelerinden dolayı yargılanamayacağını bu durumun iktidar partisi gibi davranmak olduğunun ifade etti.

KOÇHAN  CHP GENÇLİK KOLLARINDA GÖREV ALMIŞ

Yeşim Koçhan'ın daha önce CHP Çiğli İlçe Örgütü'nde görev aldığı ve gençlik kollarında yöneticilik yaptığı ve parti içinde aktif bir isim olduğu CHP üyeleri tarafından da sevilen bir isim olduğu ortaya çıktı.  Koçhan'ın delege seçimlerinde  mavi listeyi desteklemesi üzerine Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Çibel Şirketi yöneticisi ve iş başkan Yardımcısı Niyazi Arslan tarafından işine son verildiği iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi