TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın açıklamasını okuyan Genel-İş 2 Nolu şube başkanı Arif Yıldız, Genel-İş sendikasının örgütlü olduğu İZENERJİ,İZELMAN ve İZULAŞ gibi Belediye şirketlerinde çalışan 50’ye yakın işçinin işten çıkarıldığını, işten çıkarılan tüm işçilerin ‘Devlet İkramiyesi’ davası açan işçiler olduğunu belirtirken “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun işten çıkarılma gerekçesi olarak verimlilik ve performans yetersizliği gibi sebepler ileri sürse de gerçeğin böyle olmadığı herkes tarafından biliniyor.” İfadelerini sözlerine ekledi.

ADALET ARIYORUZ HER YERDE

Arif Yıldız’ın okuduğu basın açıklaması sık sık ‘Adalet yoksa barış da yok’, ’Direne direne kazanacağız’, ‘Hak,Hukuk, Adalet’ sloganlarıyla bölünürken, açıklamayı okuyan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu Adalet yürüyüşünün toplumun hemen hemen her kesimi tarafından sahiplendiği bir mücadele olduğunu belirtip, “Biz işçiler de Konfedarasyonumuz DİSK öncülüğünde adalet: işçinin alınteri halkın ekmeği diyerek bu mücadeleyi işyerlerimize, mahallemize taşıdık” dedi.

ADALET İŞÇİNİN ALIN TERİDİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı Belediye Şirketi yönetimlerine seslenilen açıklamada Yıldız İşçilerin haklarını araması suç olmadığını belirttikten sonra, “Adalet Her şeyden önce işçinin alın teridir. Hakkını alması, haksız, hukuksuz işten çıkarılmamasıdır” dedi. Tüm bu nedenlerden dolayı Belediye ve Şirket Yönetimlerini, bu haksız, hukuksuz, adaletsiz uygulamadan dönmeye çağıran Yıldız, sorunların çözülmemesi halinde her türlü mücadeleye hazır olduklarını ifade etti.

Basın açıklamasının ardından konuşma yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise adaletsizliğin karşısında olduklarını dile getirdiği konuşmasında, “Uzlaşma sağlanamazsa DİSK’in İzmir’de neler yapabileceğini herkes görür, önümüzdeki hafta yönetici arkadaşlarımızla büyük çaplı bir eylemin örgütlemesini yapacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi