SİNEM DALKILIÇ/ İZ GAZETE - Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci aşamasında işinden olan yüzlerce Ege Üniversitesi işçisi açlığa mahkum edilmişti. Direniş gösteren işçiler aylardır hukuk mücadelesi veriyor. İşleri ellerinden alınan işçiler için idari mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkemenin verdiği "Hizmete alınmada görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiç bir ayrım gözetilemez” kararı sonucunda 5 işçi işlerine geri dönebilecek. DİSK'e bağlı Genel İş  Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Sekreteri Özgür Genç 87 gündür direnişte olduklarını altını çizerek şöyle konuştu, " İşçi arkadaşlarımızdan 5 tanesine yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Diğer arkadaşlarımızın da hukuksal anlamda mücadelesi ve eylemi kazanana kadar devam edecek. Hem hukuksal olarak hemde fiili olarak mücadelemizi sürdüreceğiz".

'MİLLETVEKİLİ OLARAK BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

CHP İzmir Milletvekili ve Eski DİSK Başkanı Kani Beko da başından beri Ege Üniversitesi işçilerinin mücadelesine destek veriyordu. En kısa zamanda bütün işçilerin işlerinin başına dönmelerini gerektiğini söyleyen Beko, "İşçileri ziyaret ettiğimde söylediğim gibi bu arkadaşlarımızın KHK ile güvenlik soruşturmasıyla işlerinden edilmeleri bana göre bir handikap. Çünkü bir mahkeme kararları yok. İşçi arkadaşlarımızın herkes gibi savcılıktan alınmış olan belgeleri var. Ege Üniversitesi işçilerinin işlerinden atılmaları başta zaten bize göre hataydı. Umarım bu hatadan bir an önce dönerler. Ben direnişteyken İçişleri Bakanıyla, Ege Üniversitesi Rektörüyle görüşmeler gerçekleştirdim. Rektör de bana 'mahkeme kararları olursa mutlaka hepsini iş başı yaptıracağım' dedi. Dilerim en kısa zamanda tamamı ve iş başı yapar. Milletvekili olarakta bu sürecin takipçisi olacağım" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi