TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK’e bağlı Devrimci Turizm-İş Sendikası Karabağlar Belediyesi ile yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayınca 22 Şubat Cuma günü gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile greve başlamıştı.

Toplu sözleşme süreci ile ilgili Karabağlar Belediyesii bugün bir açıklama yaptı.

Belediye’nin bu açıklamasının ardından bir açıklama da Devrimci Turizm-İş Sendikası Şube Başkanı Zöhre Aksüt’ten geldi. Karabağlar Belediyesi’nin yaptığı açıklamayı gazetemize değerlendiren Aksüt, belediye tarafından kendilerine sadece yüzde yirmilik bir zam önerisinin geldiğini, ancak asgari ücretin bile yüzde 20 zamlandığını belirtti. Aksüt ayrıca Karabağlar Belediyesi’nin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

‘İŞÇİLERİN GERİYE DÖNÜK 4 BİN 500 LİRA ALACAĞI VAR’

Belediye’nin yaptığı açıklamanın manipülasyona açık olduğunu aktaran Bektaş, işçilerin geriye dönük 4 bin 500 lira alacaklarının bulunduğunu kaydetti. Bektaş, Belediye’nin ise 4 bin 500 liranın sadece 2 bin 500 lirasını vermeyi kabul ettiğini savundu.

‘19 DEĞİL 22 İŞÇİ’

Karabağlar Belediyesi ile DİSK’e bağlı Devrimci Turizm-İş Sendikası arasında görüşülen Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, Karabağlar Belediyesi’nin belirttiği gibi 19 değil, 22 işçinin grevde olduğunu aktaran Aksüt, Karabağlar Belediyesi’nin açıklamasında yer alan bilgilerin doğru olamadığını kaydetti.

Bektaş ayrıca Belediye’nin açıklamış olduğu ikinci yıl için ücretlere ÜFE+ 2 oranında ücret zammının da doğru olmadığını söyledi. Bektaş, “İkinci yık zammı için sadece ÜFE verdiler, artı iki söz konusu değil.” diye konuştu.

‘SADECE YÜZDE 20’LİK BİR ZAM VERİLDİ’

DİSK’e bağlı Devrimci Turizm-İş Sendikası Şube Başkanı Zöhre Aksüt “Bizim işçilerimizin ücreti 2 bin 59 lira. Belediye burada 2 bin 59 liraya sadece ve sadece yüzde 20’lik bir zam teklif ettiler. Ancak asgari ücret bile yüzde 26 arttı. Biz zam konusunda asgari ücretin altında kaldık.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi