İZ GAZETE - Uğur Mumcu Tesisleri'nde bir araya gelen Devrimci Turzim İşçileri Sendakasına bağlı işçiler basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasından satır başları şu şekilde:

"Ne yazık ki 5 aydır devam etmekte olan T.i.S. görüşmelerimiz tüm çabalarımıza rağmen olumlu sonuçlanmamıştır. Dokuz yıldır açık olan bu işletmede sekiz, dokuz yıldır çalışmakta olan işçilerimiz dört yıldır sendikamızla tanışmış üye olmuş ve  uzun süren mahkemeler sonucunda ancak iki yıl önce ilk sözleşme mütavazi koşullarda imzalanmıştır. Bu gün de bu işçiler ne yazık ki asgari ücret koşullarına düşmüş durumdadırlar. DİSK'in asgari ücretin 2800 TL olması gerektiğini hesapladığı, Sayın Kılıçdroğlu'nun 2200 TL net asgari ücreti hükümete rağmen uygulayacağız dediği günümüzde altı üyemiz hariç tüm üyemiz işçiler 2059 TL net asgari ücretle çalışmaktadır. 

Sendikamızın talepleri ücretlere net 800 TL zam yapılması, 200 TL net aile yardımı, toplu taşıma kartı verilmesi ve ikramiye ödenmesidir. DİSK'in ilkeleri ile bağdaşlaşmaya bir sözleşme tarafımıza dayatılmaktadır. Devrimci Turizm İşçileri Sendikamız ve üyemiz işçiler bu haksız tekliflere boyyun eğmeyecektir."

Editör: Haber Merkezi