Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ek ödeme kesintilerine karşı haklarını arayan sağlık emekçileri, Diyarbakır ve Kayseri’de iki hemşirenin intihar ettiği, hastanelerinde ise iki arkadaşlarının Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğüne dikkat çekerek “Hakkımızı vermeyip savunmamızı isteyen başhekimlik bu konuda da duyarlı olmalı. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz” dedi.

Ek ödemelerdeki kesintilere karşı başlayan eylemler bugün de hastane bahçesinde yer alan Zeytin Cafe yanında devam etti. DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 No’lu Şube, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez-Koop-İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği'nin bir araya gelerek başlattığı eylemlerde bugünkü açıklamayı SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur okudu.

"KOVİD-19 MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLSİN"

Uğur, İzmir Barosu'nun sağlık emekçileri için yazdığı destek açıklamasını okuyarak, hem salgına hem de hak gasplarına karşı mücadele vurgusu yaptı. Uğur ayrıca hem Kayseri'de hem de Diyarbakır'da hemşirelerin intihar ettiğine değinerek, "Çalışma koşullarının zorlukları bir kez daha gösterdi. Yeniden söylüyoruz, yaşatmak için yaşamak istiyoruz" dedi. Uğur, hastanede yatarak tedavi gören bir hemşire bir de hasta bakıcı toplam 2 kişinin Kovid-19 hastası olduğunu da belirterek, "Kovid pozitif haberleri alıyoruz. Başhekimliğin bu konuda da duyarlı olmasını rica ediyoruz. Salgın sağlık çalışanlarını etkilemeye devam ediyor. Kovid-19 meslek hastalığı kabul edilsin, en büyük taleplerimizden biridir" diye konuştu.

"BAŞHEKİMLİK YİNE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ"

Uğur, dün Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'ın başhekimlikle görüştüğünü ancak yine olumsuz yanıt alındığını belirterek "Başhekimlik, hem verecek paraları olmadığını hem de bu sendika ve kurumlarla görüşmeyeceğini açıkladı. Yöneticiler şuan kendini çaresiz hissediyor olabilir. Ceplerinde para yok, karşıda 10 örgüt. Sanma ki bu kadarız, iş bırakma kararı hala saklı devam ediyoruz. Ayrıca para yoksa bizimle görüşmeyecekse istifa edebilir, durmak zorunda değil" dedi.

"HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Ayrıca açıklamada konuşan Genel Sağlık İş Temsilcisi Ayşe Yetişen de "Biz sağlık çalışanları temel ücretlerin yükseltilmesi ve emekliliğimize yansıtılmasını istiyoruz. Yoksulluk sınırı altında maaşlarla çalışmak istemiyoruz. Haklı mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. Açıklama Duvara Karşı tiyatro grubu oyun ve müzik dinletisi ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi