AKP iktidarı döneminde kamu kuruluşlarına yapılan atamalardaki hukuksuzluk ve kayırmacılık iddiaları hız kesmiyor.

Evrensel'in aktardığı haberde, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Merkez Yönetim Kurulu, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen atamalarda bir kez daha yandaşlığa, kayırmacılığa ve hukuksuzluğa tanık olduklarına dikkat çekerek “Yandaşlara kadro dağıtmanın aracı haline gelmiş olan bu sınavlarda bu kez Gar Müdürü, Bölge Kontrolörü ve Teftiş Kurulu Kontrolörlüğü unvanları dağıtıldı” dedi.

SINAVDA KAZANAN, MÜLAKATLA ELENİYOR

BTS’den yapılan açıklamada, Bölge Kontrolörü ve Teftiş Kurulu Kontrolörlüğü için yazılı sınav yapılmaksızın mülakatla unvan değişikliği gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek “Gar Müdürü unvanı için yapılan yazılı sınavda mülakata girmeye hak kazanan 66 kişi arasında sendikamız üyelerinden biri 5. diğeri 8. sırada olmasına rağmen bu üyelerimiz ne 11 kişilik asil listede ne de 11 kişilik yedek listede yer alamamışlardır” denildi.

Sınavlarda düşük puan alanların kayrılmasının aleniliğine işaret edilen açıklamada “Sonuç olarak yazılı sınavlarda başarılı olmuş sendikamız üyelerimiz hiçbir göreve atanamamıştır. Bu sonuç hukuksuzluğun, ayrımcılığın, kayırmacılığın en açık halidir. Bu sonuç; sendikamıza yönelik ayrımcılığın ve düşmanlığın bir kez daha ortaya çıkmasıdır” ifadelerine yer verildi. 

DEMİRYOLU GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Hukuka aykırı her sınavın ardından mahkemelere yapılan başvurularda haklılıklarının teyit edildiği ve mülakatlar iptal edilerek sınavların yeniden yapıldığı hatırlatılarak “Ancak mahkeme kararlarına rağmen TCCD yönetimi mülakatlarda da aynı kayırmacılık ve hukuksuzluk sürdürülmüştür” denildi.

Kadroların yandaş, liyakatsiz kişilerle doldurulmasının demiryolu güvenliğini de tehlikeye attığına işaret edilerek sınavların adil, objektif ve bilimsel yöntemlere dayalı yapılması istendi. 

Editör: Haber Merkezi