İZ GAZETE - Çiğli Belediyesinde 7 si DİSK’e bağlı Genel - İş 5 No’lu şube üyesi olan 24 işçinin belediyedeki işinden çıkarılması sonrasında, Çiğli Belediyesi’nde örgütlü olan 700 işçi iş bırakmıştı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendika temsilcileri oturdukları masada mutabakat sağladı.

İşten çıkarılan işçilerin geri dönüşü konusunda anlaşma sağlanırken sadece ’bankamatik’ olarak tabir edilen bir işçinin işe iadesinin yapılmadığı bilgisine ulaşıldı.

Görüşme sonrasında iş bırakan yedi yüz işçi işbaşı yaptı. Konu ile ilgili gazetemize konuşan DİSK’e bağlı Genel –İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara bundan sonraki süreci Çiğli Belediyesi ile diyalog halinde sürdüreceklerini belirtti.

’UTKU BAŞKAN BU MESELEYİ ÇÖZSÜN’ DEMİŞTİ

Konuyla ilgili süreç içerisinde gazetemize daha önce açıklama yapan Kara, “Üyemiz işçiler arasında bankamatikçi olan, çalışmayan, işe gelmeyen kimse yok. Keşke öyle birileri olsa, ben de ‘çıkarın işten’ derim. Bir önceki dönemde Hasan Arslan ile siyaset yapan işçiler işten çıkarıldı. Arkadaşlarımız iş başı yaptırılsın. Sonra taraflar olarak disiplin kurulumuzda görüşürüz, çalışmayan varsa gerekli işlemler yapılabilir. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile görüşmemiz var. Daha önceden hayırlı olsun için randevu almıştık ama şimdi bu konuyu konuşacağız. Utku Başkan bu sorunu çözmeli”ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi