ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Sendika şube yönetim kurulunun yaptığı açıklamada, 'Sendikamızın yıllardır mücadelesini yürüttüğü ve sürekli gündemde tuttuğu "Ulaşım Kartı" hakkımızla ilgili yaşanan son gelişme üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na resmi yazı göndererek konuyla ilgili adım atılması gerekliliğini ilettik.Hükümet ile yapılan toplu sözleşmede belirtildiği üzere artık ulaşım kartı verilmesi önünde hiçbir yasal engel kalmamıştır. Kurumumuzda yapılan son 2 toplu sözleşmede herhangi bir şekilde bahsedilmeyen ve gündemden düşürülmeye çalışan bu hakkımızla ilgili talebimizi tekrar ediyor ve hem İBB'yi hem de ilçe belediyeleri gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz.

Özellikle son 4 yılda yapmış olduğumuz ulaşıma yönelik eylem, basın açıklaması ve görüşmelerin bir sonucu olarak ulaşım kartı almak bizim en doğal hakkımızdır. Bundan sonra da sürecin takipçisi olacağımızı ve ulaşım kartını alıncaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Gazetemize konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Yöneticisi Birkan Acar, "İş kolumuzda hükümetle imzalanan toplu sözleşme sonucu, çalışanların işe gelip gitmeleri için ulaşım kartı verilmesinin artık yasal bir sorun teşkil etmeyeceği imza altına alınmış oldu. Ulaşım problemi çalışanlar açısından büyük bir çileye dönüşmüştü. İbb çalışanlarının hizmet ürettiği ulaşım ağından faydalanamaması kabul edilebilinir bir durum değildi. İbb'deki işçiler ulaşım kartından faydalanabiliyor ve biz faydalanamıyorduk. Büyükşehirlerde memur servislerinin kurumlara daha fazla maliyet getirmesi nedeniyle bu şekilde yasallaşması çekimser işverenlerin de elini rahatlattı. Aslında Ankara'ya bağlı Tümbelsen şubelerinin yıllarca mücadelesi sonucu Ankara Büyükşehir Belediyesinde uzun süredir ulaşım kartı uygulaması yürürlüktedir. Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube olarak biz de bu işlemin ivedilikle çözülmesi için kurumumuza yazılı olarak bildirdik. Bu konu ile ilgili bayram öncesi belediyeden gelecek bir bayram müjdesi bekliyoruz. 2 toplu sözleşmedir ibb'de toplu sözleşme sürecini yürüten sendikanın ulaşım kartını ve yemek hizmeti almadan Tis imzalamayacağız söyleminine istinaden ulaşım ve yemek hizmeti almadan 14.04.2017 de imzalanmış fakat hala ulaşım ve yemek hizmetinden yararlanamamaktayız. İzmir Büyükşehir belediyesinin gündeminde 6 yerde yemekhane kurulması gündemde. Ama 450'nin üzerinde iş yerimizin olması adil bir şekilde sıcak yemek dağılımının mümkün olmayacağını sendikamız yürütme kurulu daha önce dile getirmişti. Sıcak yemek dağıtımının gerçek bir çözüm olamayacağını ve bunun sadece yemek kartı verilerek bütün çalışanlara adil bir hizmet sunabileceğini tekrarsan hatırlatıyoruz." dedi. 

Editör: Haber Merkezi