İz Gazete -  1 Eylül, 29 Ekim ve 23 Kasım tarihlerinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle KESK’e bağlı sendikalara üye olan binlerce kamu emekçisinin görevine son verilirken, bugün de İzmir’de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan  KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’na üye  7 kamu emekçisi açığa alındı.

Konuya dair eylem yapan BES üyeleri “Büro emekçilerinin onurlu sesini kısamayacaksınız” dedi. Son yayınlanan KHK ile Genel Başkanları Fikret Aslan dahil olmak üzere 98 üye ve yöneticisi açığa alınan BES’in bugün İzmir SGK’da görevine son verilen 7 üyesinin 2’si de İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi.

“Açığa alınan, görevlerine son verilen üye ve yöneticilerimiz görevlerine başlatılsın” talebiyle sokağa çıkan kamu emekçileri “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganını attı.

Eylemde konuşmaya yapan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, “AKP-Saray iktidarını bir kez daha uyarıyoruz. Korkunun ecele faydası yoktur” dedi. Sever, OHAL uygulamasına son verilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında “Yayınlanan KHK’ler sonuçları ile birlikte geri çekilmelidir. Açığa alınan ve görevlerine son verilen yönetici, temsilci ve üyelerimiz derhal görevlerine başlatılmalı, Maliye Bakanlığı bu kara lekeyi bir an önce temizlemelidir” diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi