Bir tütün fabrikasında faaliyet yürüten firma, DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 25’inci gününde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Kurul Üyelerinin katılımıyla devam etti.

Fabrikanın ana giriş kapısındaki zeytinlik alanda toplanan işçiler, "Yaşasın sınıf dayanışması", "İş ekmek özgürlük", "Sendika hakkımız engellenemez", "Direne direne kazanacağız",, "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları eşliğinde Güney kapısına doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Açıklamada ilk olarak konuşan Gıda-İş Başkanı Seyit Aslan, “İşçiler ise taşeronda açlık sınırının altında hiçbir sosyal hakları olmadan çalışıyor. Trilyonlar kazanan işveren işçilerin hakkına gelince işçileri vahşice açlığa, yoksulluğa mahkum ediyor. Fabrika bilmelidir ki dünya genelindeki gücünüz işten atılan işçileri yenemeyecek, istediğiniz kapıları kapatın bu fabrikanın içinde olanlar bugün Türkiye’yi aştı” dedi.

Daha sonra söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “İşverenler, patronlar yasaları çiğneme cesaretini siyasi iktidardan alıyor. Çünkü iktidar fabrikalarda yaşanılan haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında sessiz kalarak ortak oluyor. İşverene bir kez daha sesleniyoruz; gelin işçilerin anayasal hakkı olan sendikalı çalışma hakkını tanıyın, baskılara son verin. İstediğiniz kadar kapıları, duvarları kapatın mücadelenin önüne set kuramazsınız çünkü bu mücadele ve direniş ekmek mücadelesidir” diye konuştu. 


 

Editör: Haber Merkezi