Bornova Belediyesi/nin 180 işçisine yönelik yüzde 14’lük iyileştirmeleri kapsayan sözleşmenin imza töreni Bornova Kültür Merkezi’n de yapıldı. Bornova Belediyesi ile Belediye- İş Sendikası İzmir 6.Nolu Şube arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi imzalarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Belediye- İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye-İş TİS Örgütlenme Sekreteri Erdoğan Kefeli ve 6 Nolu Şube Başkanı Veysel Aygiray attı. 

Bornova Belediyesi çalışanlarının da katıldığı törende konuşma yapan Başkan Olgun Atila, sözleşmenin herkes için hayırlı olmasını diledi. Başkan Atila, “Gönlümüz daha iyisine imza atmak istiyor. Fakat maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durumda herkes için tekrar tekrar düşünmemiz gereken bir noktadayız. Dolayısıyla biz verebileceğimiz en üst limiti verdik” dedi. Göreve geldiği günden bu yana çalışanlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Atila, “Bizim birinci görevimiz  işçimizin, emekçimizin maaşını ödemek. Ben her zaman şunu söylüyorum. Eğer 6 ay işçinin maaşını ödeyemezsem, o dakika Belediye Başkanılığı görevimden ayrılırım. Ben Belediye-İş Sendikasına da bize gösterdiği anlayış için teşekkür ederim” diye konuştu.

Belediye- İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya tüm çalışanlar adına teşekkür ederek, “Biz işçiyiz ve çalışanın, üretenin, alın terini dökenin yanındayız. Tüm işçi arkadaşlarımdan aldıkları bu farkı Bornova halkına daha güleryüzlü bir şeklide hizmet ederek iade etmelerini istiyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi