12 yıldır Bornova Anadolu Lisesi'nde görevli olan Matematik Öğretmeni Ferhan Donat, Okul Rehberlik Yürütme Kurulu’nun kararıyla hazırlanan ve hiçbir bilimsel veriye dayanmayan Öğretmen Değerlendirme Anketlerinin sonuçları gerekçe gösterilerek 'yetersiz' olduğuna karar verildi. Değerlendirme için rehberlik öğretmenin bir defa derse girmesi ve veli şikayet dilekçeleri yeterli oldu. Değerlendirme sonrası öğretmen Donat, Bornova Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’ne görevlendirildi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararını Eğitim Senlileri cezalandırma olarak nitelendiğini belirten Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci AKP dönemi boyunca demokrat, ilerici, çağdaş emekçilerinin, itibarsızlaştırma başta olmak üzere her türlü mobing, tehdit, açığa alma ve sürgün etme uygulamalarının arttığını dile getirdi. 

'OLUMLU GÖRÜŞLER GÖZARDI EDİLDİ'

Öğretmen Donat'la ilgili saptaması yapıldığı söylenen yetersizlikle ilgili ileri sürülen hiçbir kanıtın objektif olmadığını da ekleyen Düzci " Bu anket sonuçlarının hiçbir resmi geçerliliği ve güvenirliliği yoktur. Veli, öğrenci ve öğretmenler tarafından Ferhan Donat öğretmenimiz hakkındaki olumlu ifadeler tamamen göz ardı edilmiştir. Bir öğretmenin görev yerinin, objektif olarak ortaya konmamış olan bir fiil esas alınmak suretiyle değiştirilmesi hukuka uyar nitelikte değildir" dedi. 

'SÜRECİ YARGIYA TAŞIYACAĞIZ'

Süreci yargıya taşıyacaklarını da dile getiren Düzci şunları da söyledi "Eğitim Sen’in tarihi, haksızlıklara, hukuksuzluklara, siyasi rantçılığa, itibarsızlaştırmalara, yani tüm anti-demokratik uygulamalara karşı, mücadele tarihidir. Bu anlamda, hak etmediği bir yöntemle okulundan başka bir okula görevlendirilen Ferhan Donat arkadaşımızın yanında olacağız. MEB, sendikamızın üyelerine yönelik her türlü yasa dışı tutum ve talimatlara derhal son vermeli; hukuk ve adaletin işlemesine zemin hazırlamalıdır". 

OKUL ÖNÜNDE DE EYLEM YAPILDI

Öte yandan Ferhan Donat'ın sürgün edilmesiyle ilgili okul önünde de eylem yapıldı. Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube üyeleri ile öğretmen Donat'ın okuldan meslaktaşlarının katıldığı açıklamada 'Ferhan Donat Yalnız Değildir' yazılı dövizler açıldı. Açıklamada ayrıca 'Ferhan Hoca Yalnız Değildir', 'Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek' ve 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' sloganları da atıldı.

Editör: Haber Merkezi