TUGAY CAN  / İZ GAZETE - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK)’na bağlı Genel-İş Sendikası 2 No’lu şubede gözler 8 Şubat’ta yapılacak olan olağanüstü genel kurula çevrildi.  Olağanüstü genel kurula dair İz Gazete’ye konuşan Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube Sekreteri Ercan Gül, önemli açıklamalarda bulundu.

‘6 AY ERTELEDİK’

Genel-İş Sendikası 2 No’lu şubenin 16 Mart tarihinde gerçekleşen olağan genel kurulu sırasında yönetimin bir ayrışma yaşadığını ancak İZENERJİ’de toplu sözleşme sürecinin devam ettiği için olağanüstü genel kurulu ileri bir tarihte gerçekleştirme yönünde karar aldıklarını ifade eden Ercan Gül,  “O gün kongrede bulunan büyük çoğunluktaki delege arkadaşımızın bu konudan bilgisi vardı. Ancak biz o dönem toplu sözleşme sürecinin zarar görmemesi  olağanüstü genel kurul talebimizi ileri bir tarihe erteledik” diye konuştu. 
Olağanüstü Genel Kurul gerekçesi hakkında konuşan Gül, “ Yönetim kurulu belirleme noktasında bir siyasi irade, yönetim kurulunun şekillenmesine müdahale ettiği için, yapılanları doğru bulmadığımızdan dolayı delege arkadaşlarımızın belirleyeceği bir yönetimin olması gerektiğini savunduk. Birlikte mücadele etmenin tek yolu güven oylamasına gitmektir” ifadelerini kullandı.
Şube Yönetimi tarafından olağanüstü genel kurul talepleri başta ‘sadece bir birim istiyor’ denilerek kabul edilmediğini ifade eden Ercan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Genel-İş Sendikası'nın tüzüğünün gereği 261 delegenin beşte birinin imzasını toplamamız gerekiyordu. Bu çalışmayı yapacağımız söyledik. 9 Eylül tarihinde imza sürecimizi başlattık.Olağanüstü  genel kurul talebinde bulunan 122 delege imzasını noter aracılığı ile Genel-İş Genel Merkezi’ne ilettik. Genel Merkez’den karara ilişkin ret yanıtı almalarının ardından şube yönetimine ‘Biz mahkemeye gitmek istemiyoruz. Bir aylık sürecimiz var. Gelin yönetim kurulu olarak bu kararı birlikte alalım dedik. Ancak yine teklifimiz kabul görmeyince  Arif Başkanı’nın kendi birimi olan Park Bahçe’de çalışan arkadaşlarımıza yaşadığımız süreci anlatıp, şube başkanı ve şube yönetim kurulunun olağanüstü Genel Kurul’dan kaçtığını ve bu sorunu kendi aramızda çözemediğimizden dolayı mahkemeye gitmek zorunda kaldığımızı belirttik”

‘DİSK’İN MAHKEMEDE HAK ARAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ’

Dava açmamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Gül “ Dava  açmak gibi bir derdim iz yoktu. Ama süreç ne yazık ki bizi buraya getirdi. Vermiş olduğumuz mücadele sonucu olağanüstü genel kurul kararı  alındığı için davamızı geri çekeceğiz. Çünkü biz DİSK’in mahkemelerde hak aramasını doğru bulmayan işçi önderleriyiz. Bundan sonraki süreç alınan olağanüstü genel kurul, İZENERJİ işçisinin birliğini, beraberliği ve örgütlü mücadelesini eski gücüne geri döndüreceğinden şüphemiz yoktur. Bu süreçte bize destek veren tüm işçi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KOLTUK DEĞİL, İZENERJİ İŞÇİSİNİN BİRLİĞİ

8 Şubat’taki Olağanüstü Genel Kurul’da 2 No’lu Şube Başkan  adaylığına da ilişkin konuşan Ercan Gül, “Hiçbir dayatmaya boyun eğmeden, sadece ve sadece  işçi arkadaşlarımızın belirlediği delege iradesi ile şube yönetim kurulumuzu oluşturup, 2 No’lu Şubede yaşanan sorunların çözüme ulaşması için adayım. Hiçbir zaman koltuk derdim olmadı. Şu an zaten hali hazırda sekreterim. Üç buçuk yılda bu koltuğu koruyabilirdik. Ancak yaşananların kabul edilebilir bir yanı olmadığı için, önce koltuk değil, İZENERJİ işçisinin birliği diyerek hareket ettik” dedi.

Editör: Haber Merkezi