İZ GAZETE - KESK İzmir Şubeler Platformu bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sosyal medyada Sinan Karataş isimli bir hesabın, sendikaların, çeşitli siyasi partilerin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının sosyal medya hesaplarına gönderilen mesajlar ile Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube yöneticisi ve TİS Hukuk Sekreteri Birkan Acar’ın itibarsızlaştırılmaya çalışılarak hedef gösterildiği iddia edildi.

Düzenlenen basın toplantısında KESK İzmir Şubeler Platformu adına konuşan Mustafa Güven konu ile ilgili, Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şubenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika oluşu sonrasında gerçekleşen itibarsızlaştırma ve hedef gösterme olaylarının zamanının manidar olduğuna dikkat çekti.

'İZMİR'DEKİ İŞÇİ MÜCADELESİ TEMİZDİR'

Büro Emekçileri Sendikası eski Başkanı Ramis Sağlam iddialar ile ilgili “İzmir’deki işçi emekçi mücadelesinin aydınlık, temiz ve onurludur. Bunun aleyhine söylenecek her türlü söz tüm işçi ve emekçilere söylenmiştir. Ben de bu anlamda Birkan Acar’ı yüreğinden, alnından öpüyorum.” şeklinde konuştu.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Birkan Acar memuriyete geçmeden önce bizim üyemizdi. Kendisi bize her zaman çok büyük katkı sunmuştur. Sınıfsal mücadelemizin her ayağında Soma’dan Gezi’ye tüm eylemliklerde yan yana omuz omuzaydık. Provakatör, ajanlık ile onu suçlayanlar aslında kendileri bunu yaparak bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Yılmak yok mücadeleye devam. Birkan Acar yalnız değildir.” dedi.

HUKUKİ YOLA GİDECEKLER

Mustafa Güven ise konu ile yaptığı açıklamada, “Geçmişte birçok üyemiz bu karalama kampanyaları yüzünden hukuksuzca ihraç edilmişti. Bugün de çeşitli yöntemlerle itibarsızlaştırma çalışmaları devam etmektedir. Tüm Bel Sen 1 Nolu Şubenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yetki almış olduğu ve giderek güçlendiği bu sürecin ardından böyle bir kampanyanın başlatılmış olması manidardır. İçimizi oymaya çalışanlar bilmelidirler ki; arkadaşımız KESK’e bağlı tüm sendika yöneticileri gibi emek ve demokrasi mücadelesinin bir neferidir. Hiçbirimizin birbirinden farkı yoktur. Tüm yönetici arkadaşlarımız atamayla değil demokrasi mücadelesiyle sınanmış ve demokratik kongre iradesiyle sendika yürütmelerine seçilmiş siyasi emekçi temsilcileridir. Hepimiz arkadaşımıza yapılan bu ithamları kendimize yapılmış sayıyor ve onunla beraber olduğumuzu buradan kamuoyuna ifade ediyoruz. Kendilerini açık etmeden ve nereye hizmet ettiğini açıkça bilmediğimiz bu sahte hesaplardan gelen mesajlar ve mailler kendileri gibi sahtedir ve itibar edilmemesi gerekmektedir. Atılan söz konusu mesajlar ve maillerle ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız ve bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi