Birleşik Kamu-İş tarafından yayınlanan açıklama şöyle: 

"Ülke olarak çok çetin ve zorlu bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik olarak büyük yıkımların yaşandığı bu dönem emek dünyasını ağır bir şekilde yormuş ve yıpratmıştır. Emekçiler olarak böylesi karanlık günlerde yine her zamanki gibi üretimden emekten ve birlikten gelen gücümüze sığınmaya çalışıyoruz. Yaklaşan 1 Mayıs bizler için her zaman birliğin ve umudun adı olmuştur. 

Umudumuzu daha da büyütmek ve mücadelemizi daha da güçlendirmek adına 1 Mayıs’ta üzerimize düşen görevi yerine getirmek için İzmir’deki 15.000 üyemizi temsilen Tertip Komitesinin toplantısına katıldık. Tertip Komitesi toplantısında emekçilerin mücadelesini ve birliğini perçinlemek için bir araya gelen kitle adına söze başlayan zihniyet, İzmir’de EMEK, SINIF ve CUMHURİYET şiarıyla bir araya gelmiş 15.000 Birleşik Kamu İş emekçisinin temsilcilerini yok saymıştır. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak örgütümüzü yok sayan bu zihniyeti KINIYORUZ. 

'DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZI GÖSTERDİ'

Hepimizin malumu olan ekonomik kriz birçok emekçinin daha da sömürülmesine yol açmış ve Türkiye genelinde 62 işçi eylemi yaşanmıştır. Bu 62 işçi eyleminin hiçbirini tertipleyemeyen sadece 2 tanesine katılımcısı olabilen bir yapının Ege Bölge Temsilcisinin Konfederasyonumuzu yok saymaya çalışması bizi şaşırtmamış ve haklı mücadelemizde ne kadar doğru işler yaptığımızı göstermiştir. 

Emeğin bayramı 1 Mayıs’ta emeğin ve sınıfın tüm temsileri ile birlikte hareket etmek yerine kendi yetki alanını kişisel çıkarları için yer aldığı bir platform haline getirenlerin tam da karşısında alanın ortasında olacağız. Biz Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak emek ve sınıf mücadelesinde yetki aldığımız ilçeler, belediyeler, hastaneler ve üniversitelerde emeğin yegane temsilcisi olarak büyüyoruz, büyümeye devam edeceğiz. 

Biz İzmir’de emek, sınıf ve Cumhuriyet mücadelesi veren 15.000 Birleşik Kamu İş bileşeni adına 1 Mayıs’ta Gündoğdu’da olacağız. 


Her zaman emeğin, sınıfın ve mücadelenin yanında,
Emek sömürücülerinin ve sendikal diktatöryanın karşısında olacağız!
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.


YAŞASIN 1 MAYIS! 
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN BİRLEŞİK KAMU İŞ!"

 

Editör: Haber Merkezi