İzmir Gaziemir’deki Ege Serbest Bölge’de kurulu, Almanya menşeli Hugo Boss firması, bir yıldır haksız işten çıkarmalarla gündemde. Haber Ekspress’e konuşan TEKSİF Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ersin Çelik, “Bir yılda 500 kişi işten atıldı; 400’ü sendikasız, 100’ü sendikalı. Geçen gün bir arkadaşımız ceket kol düğmelerini yanlış diktiği gerekçesiyle atıldı, 9 yıllık emeği hiçe sayıldı, tek kuruş tazminat verilmedi” dedi.

Hugo Boss’ta eylemlerin yanı sıra hukuk mücadelesini de sürdürdüklerini belirten Çelik, işe iade davalarının bazılarını kazandıklarını, ancak hâlâ hiçbir işçinin işe geri alınmadığını söyledi. Fabrika önünde hemen her gün yaptıkları eylemlere halk, sivil toplum kuruluşları ve basından yeterli desteği göremediklerini ifade eden Çelik, “İzmir’de eylemler İstanbul’da olduğu gibi yankı uyandırmıyor. Bu sebeple İstanbul’da geniş kapsamlı bir eylem düşünüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Hugo Boss yönetimi Haber Ekspress’e yaptığı açıklamada iddiaların yalan olduğunu savundu. Açıklamada, “Şirketimiz çalışanlarının tüm yasal haklarını en üst düzeyde gözetmektedir” denildi.

Editör: Haber Merkezi