Ender Gündüz / İz Gazete - İzmir'de BES İzmir Eski Şube Başkanı, Kordon Vergi Dairesi çalışanı Ramis Sağlam hakkında BİMER'e yapılan isimsiz ihbar sonucunda Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan soruşturma açıldı.

“MAAŞ VERİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

23 Ekim 2015 tarihinde 'Bir Vatandaş' ismiyle BİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'na yollanan dilekçede Ramis Sağlam hakkında, sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiası ile şikâyette bulunuldu. Şikâyet dilekçesinde, 'Vatanına ve milletine ihanet içinde olan bu kişiye devlet tarafından maaş verilmemesi gerektiğini düşünüyorum' ifadeleri yer aldı.

SAVCI, İSİMSİZ İHBARI KABUL ETTİ

Yapılan isimsiz ihbar üzerine harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Emniyeti'ne yazı yollayarak, Ramis Sağlam'ın sosyal medya hesaplarında inceleme talebinde bulundu. İncelemede bulunan Siber Suçlar Büro Amirliği ise sosyal medya hesaplarındaki görüntüleri ekran çıktısını alarak Savcılığa yollayarak, internetin doğası gereği verilerin kesin delil niteliği taşımadığını belirtti. Sağlam'ın çalıştığı Maliye Bakanlığı’ndan izin çıkması durumda ise soruşturmanın davya dönmesi bekleniyor.

“ÜYELERİMİZE ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMALAR AÇILDI”

Konuyla ilgili BES İzmir Şube önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, AKP’nin politikalarının sendikalarına yöneldiği ve baskıların artığı ifade edildi. Emek, barış ve demokrasi mücadelelerinin yasa dışı kabul edilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, birçok üye ve yöneticilerine adli ve idari soruşturma açıldığı ve çeşitli cezalar alındığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi