İZ GAZETE - İzmir Adliyesinde görülen çocuk istismar davasında BES üyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Uçar’ın 17 yaşında cinsel istismar mağduru, zihinsel engelli kız çocuğunun haklarını korumak istemesi üzerine hapis cezası tutuklatılmasına tepkiler sürüyor.

"MAĞDURU KORUMAK YARGININ GÖREVİYKEN..."

BES üyesi Onur Uçar'ın disiplini bozduğu iddiasına tepki gösteren BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Güven, kararın insani değerlerle bağdaşmadığını ifade ederek, "Aslında bu olay ülkemiz yargı sisteminde gelinen noktayı da bir kez daha gözler önüne sermiştir. Mağduru korumak yargı sisteminin görevi olması gerekirken ki, Adalet Bakanlığı sosyal hizmet uzmanlarını bu nedenle istihdam etmektedir, maalesef bazen bireylerin bazen kamuoyunun vicdanına kalmış, uluslararası evrensel hukuk normlarını yok sayan bir yargı sistemi ve zihniyeti ile karşı karşıyayız. Bu olay hukuki olmadığı kadar yargı çalışanları içerisindeki hiyerarşik yapıyı da göstermektedir, kendini Sosyal Hizmet Uzmanının amiri olarak da gören mahkeme heyeti, salonda bulunan her hangi bir vatandaşa uygulamaktan imtina edeceği disiplin hükümlerini, üyemiz yani yargı çalışanı için anti demokratik bir şekilde uygulamaktaki pervasızlıkta ki ayrımcılığa da dikkat çekmek isteriz. Yangı emekçilerine üstten bakan bu tutum da kabul edilebilir olmadığı gibi yargıda kanayan yara olan iş barışını zedeleyende bir tutum olmuştur." değerlendirmesinde bulundu. 

ONUR UÇAR'A TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili hukuksal girişimde bulunacaklarını da belirten Güven, açıklamasında Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna çağrı yaparak "İş barışını zedeleyen, yargı emekçisini hor gören bu aşağılayıcı zihniyete karşı gerekli işlemleri yapmasını, Disiplin Yönetmeliğinin pervasızca kullanılmasının önüne geçilmesi, çalışanların hakları ve özgürlükleri ile görev tanımlarına saygı duyulmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu vesileyle görevi olduğu kadar kamuoyu vicdanını rahatlatan tutumu nedeniyle üyemiz sosyal hizmet uzmanı Onur Uçar’a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi