ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Konak Eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklaması öncesi Ramis Sağlam, 3600 ek göstergenin eğitim öğretim, din hizmetleri ile sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan hemşire ile idarecilere yönelik olmasına tepki gösterdi. 

3600 ek göstergenin KESK tarafından 2018-2019 TİS masasında teklif edildiğini belirten Sağlam "Kamu emekçileri sadece polislere, hemşirelere, diyanet işlerine, öğretmenlere değil bir bütün olarak kamu emekçilerine 3600 ek göstergeyi şöyle tarif etmiştir. Tüm lisans mezunlarına 3600, ön lisans mezunlarına 3300, lise mezunlarına ise 3000 ek göstergeyi tüm kamu emekçilerine talep etmiştir. Fakat ne hikmetse KESK'in talebini görmezden gelen siyasal iktidarın cumhurbaşkanı adayı, seçim meydanlarında 3600 ek gösterge söylemini kullanıyor" diyerek duruma tepki gösterdi. 

Hükümetin ek gösterge için 16 yıl bir şey yapmamasına dikkat çeken Sağlam, hükümetin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden sonra OHAL'i kaldırma vaatine de atıfta bulunarak OHAL'den en çok kamu emekçilerinin etkilendiğini söyledi.

"FETÖ GİDER MENZİL GELİR"

119 bin kamu emekçisinin ihraç edildiğini ifade eden Ramis Sağlam, grev yasaklanlarına, kapatılan medya kuruluşlarına ve tüm ülkenin açık cezaevine döndürüldüğüne dikkat çekti. Her dönemde FETÖ ve bu tip örgütlere karşı çıkacaklarını belirten Sağlam demokratik ülkelerde cemaatlerin değil, sendikaların sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu söyledi.

FETÖ gider Menzil gelir diyerek cemaatlerin varlığına dikkat çeken Sağlam "OHAL'e tamam, geleceksizliğe tamam, 24 Haziran'da tamam" dedi.

"EMEKÇİLERİN TALEPLERİ SEÇİM MEYDANLARI VAATLERİNE DÖNÜŞMEMELİ"

Basın açıklamasını okuyan BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, yaptıkları basın açıklamasının 25 Haziran'ın açıklaması olduğunu söyledi. 3600 göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesi ve ek ödemelerin tabana maaşa eklenmesi gibi taleplerin görmezden gelindiğini ama bugün bu taleplerin seçim vaati olarak sunulmasının yalan olduğunu ifade eden Güven, 3600 ek gösterge ve AKP'nin yarattığı ekonomik kriz nedeniyle zam talep etti.

Emekçilerin taleplerinin seçim meydanları vaatine dönüşmemesi gerektiğini söyleyen BES İzmir Şube Başkanı Güven, seçimden önce 3600 taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çalışma hayatında liyakatın ortadan kalktığını iddia eden Güven, "Hergün sürekli iş güvencemizi tehdit eden bir iktidar var. Buna izin vermeyeceğiz. 24 Haziran'da iş güvencemizi tehdit eden baskılara, mobinge, hükümet memurluğu dayatan iktidara 24 Haziran'da izin vermeyeceğiz. Bugün yoksulluk sınırı 5 bin 400 tl. Kamu emekçilerinin taban maaşı en az 5bin 400 tl olmalıdır." dedi.

"KAMUDA YÜKSELMEK İÇİN AKP'Lİ OLMAK ŞART OLDU"

İktidarın seçim vaatlerinde samimi olmadığını belirten Güven şu şekilde konuştu; "Hükümet samimi olsaydı 16 yıldır verdiği sözleri tutardı. Bugün iş güvencemize göz dikmezdi. Kamuda liyakatı ortadan kaldırmazdı. Kendi sendikasını getirip tüm kadroları AKP'li olmaya zorlayan bu kamu düzenine mahkum kalmazdık. Kamu FETÖ ve diğer tarikatlara peşkeş çekilmezdi. Eğitim gericileşmez, hastaneye gidenlere üç ay sonraya randevu verilmezdi. Kamuda yükselmek için AKP'li olmak neredeyse şart oldu. Var olan haklarımızı elimizden almaya çalışırken AKP'nin hangi vaatine inanabiliriz. Hükümetin memuru olmay kabul etmiyoruz. Halkın kamu emekçileri olarak vergileri halkımızdan alıyoruz, halkımıza hizmet etmek istiyoruz. AKP'nin boyunduruğu altında memur olmak istemiyoruz. Bunun için,OHAL ve KHK'larla hukuksuz bir şekilde çalışanları işten atan, mobbingi kurumsallaştıran, kamu çalışanlarına hükümet memurluğunu dayatan, grevleri yasaklayan, sermayenin taleplerini yerine getiren, eğitimi gercileştiren, kamuyu cemaatlere peşkeş çeken AKP'ye ve onun cumhurbaşkanı adayına hayır diyoruz. 24 Haziran'dan sonra OHAL'in kalkmasını ve hukuksuz bir şekilde işten atılan arkadaşlarımızın işlerine geri dönmesini talep ediyoruz." 

Editör: Haber Merkezi