TUGAY CAN / İZ GAZETE - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK)’na bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi telekonferans yöntemi ile bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Büro Emekçileri Sendikası (BES)adına İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven okudu. Güven, 12 maddelik öneri listesini açıkladı.
 

Güven, kamu iş yerlerinin önemli oranda risk altında olduğuna dikkat çekti. İzmir’de de kamu iş yerlerinde de pozitif vakalarının çıktığına işaret etti.
Kamu kurum kuruluşlarında uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin söz konusu olduğunu hatırlatan Mustafa Güven, zorunlu işler dışında kamu personellerinin işyerlerine gelmememesi gerektiğini savundu. Güven, “Binlerce vatandaşın gelebildiği adliyelerde bazı personel her gün işe gelmektedir. Özellikle evde çalışma uygulamasının yapılamadığı işler için ayrılan personel risk altında çalışmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

‘KARABAĞLAR İŞKUR’DA 4 VAKA!’
Koronavirüs vakalarında İzmir’in ikinci sırada olduğunu hatırlatan Mustafa Güven,sadece sağlık çalışanlarının değil, kamu kuruluşunda çalışmakta olan emekçilerin de koronavirüs tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktardı. Mustafa Güven şöyle konuştu:
“İşkolumuzda Karabağlar İşkur'da 3 Nisan itibariyle bir, bugün itibariyle 4 personelin test sonucunun pozitif çıktığı, biri yoğun bakımda olmak üzere, bir çok personelin hasta, raporlu veya evde karantinada olduğu, diğer çalışanlara test yapıldığı, fakat test yapılanların yani önceden virüs bulaşmış olma riski olanların hala çalışmaya devam ettiği ve işyerinde gerekli izolasyonun yapılmadığı, yine Kemalpaşa SGM'de bir çalışanın test sonucunun pozitif çıkmış olmasına rağmen işyerinde gerekli izolasyonun yapılmadığı bilgisi alınmıştır. Derhal bu işyerlerinde ve başka vaka tespit edilen kamu iş yerlerinde kamu idarecilerinin ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli izolasyonun yapılmasını talep ediyoruz. Ne olursa olsun işler yürüsün anlayışı bizleri kamu hizmetini hiç yürütemez noktasına getireceği gibi salgınla mücadeleyi de zayıflatmaktadır. Ayrıca temizlik, güvenlik vb. Personellerde dönüşümlü çalışma uygulaması, kronik rahatsızlığı ve mazereti olanlara ücretli idari izin verilmemektedir. Tüm bunlar sadece çalışanlar için değil halk sağlığı için tehdit oluşturmaktadır”

VALİLİĞE GÖRÜŞME TALEBİ
Güven, süreç içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne sendika olarak yazı gönderdiklerini, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) olarak İzmir Valiliği ile bir görüşme talebinde bulunduklarını ancak henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti. Güven, “Şu anda mevcut uygulama; kovid-19 testinin pozitif çıktığı kişi karantina alınıp, söz konusu işyerinde çalışma hayatı devam ediyor. Bu da genel bir sorun olarak önümüzde duruyor” diye konuştu.
Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi’nin salgıla mücadelede alınması gereken ekonomik önlemlerle ilgili önerileri şu şekilde:
1- Koronavirüsü tespit edilen veya virüs şüphesi olan tüm iş yerlerinde tüm çalışanlar ve ailelerine covid-19 testi ve gerekli izolasyon yapılmalıdır. Başta riskli tespit edilen personele ve kademeli olarak tüm personele test yapılması için ilgili kuruluşlardan talep edilmeli, dahası İl Sağlık Müdürlüğü bunu zaten yapmalıdır.
2- Dönüşümlü çalışma planlarında zorunlu çalışma kapsamında olmayan servisler planlanmaya dahil edilmeli, bu servislerde çalışan personel de dahil olmak üzere sadece zorunlu yapılacak iş ve işlemler için dönüşümlü çalışma planlanmalıdır. Zorunlu olmayan servis, birim veya hizmetler için personel bulundurma uygulamasından vazgeçilmelidir. Dönüşümlü çalışma planlaması haftalık değil, 14 Günde 1 personel çalışacak şekilde yapılmalıdır

3- Çeşitli nedenlerle mazeretli olan personel dışındaki tüm personel sadece zorunlu hizmetler için çalıştırılmalı, uzaktan çalıştırma yapılamıyorsa dahi, zorunlu çalışan her personele en az bir kez 14 gün karantina izni verilmelidir.
4- 12 Yaşından küçük çocuğu olan ebeveyn personel idari izinli sayılmalı, 60 yaş gibi riskli gruplarda olan tüm çalışanlar idari izinli sayılmalı, taahhütname alınarak çalıştırma veya zorla çalıştırma yapılmamalıdır.
5- Yurttaşların gerekirse kurum içerisine girmesine gerek kalmadan iş ve işlemlerinin yapılması için geçici teknik alt yapının oluşturulmalıdır.
6- İş yerlerinde koruyucu maske temin ve kullanımı hemen hemen yok düzeyindedir. Maske eldiven, önlük, tulum yeterli sayıda temin edilmeli kapalı atık kutularında yok edilmesi sağlanmalı, koruyucu malzeme kullanmayan personel uyarılmalıdır.
7- Bu dönemde çalışan personele çalışma esnasında virüs bulaşırsa iş kazası meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmelidir.
8- Kamu iş yerlerinde güvenlik, temizlik vb. işlerde çalışan personellere ayrımcı uygulama yapılmaktan vazgeçilmeli, koruyucu sağlık önlemleri ve dönüşümlü çalışma eşit uygulanmalıdır.
9- Evde kalınsın diyorsak tüm işsizlere koşulsuz maaş bağlanmalı, Kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaş başvuruları E-Devlet üzerinden alınmalıdır.
10- Acilen yeni bir vergi düzenlenmesi ile adil bir vergi düzenine geçilerek, yoksullar, işsizler, evsizler için bütçe oluşturulmalı ve kamuoyuna açıklanmalıdır.
11- Koronavirüsün ekonomik krizin yönetiminde fırsata dönüştüren uygulamalara karşı önlem alınmalı, Salgınla mücadele süresince işten atmalar yasaklanmalıdır.
12- Salgın kontrol edilebilmesi açısından zorunlu olmayan tüm hizmetler 2 hafta süreyle durdurulmalıdır.

Editör: Haber Merkezi