Bergama Belediyesi tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Alev Çakır, Gonca Çetin ve Nazlı Deniz Tan’ın belediye önünde haklarını aramak için sürdürdükleri eyleme destek ziyaretleri devam ediyor. Hak arama mücadelesinin 33’üncü gününde Bergamalı 3 kadın işçiyi DİSK Genel-İş İzmir 6 No’lu Şubeye bağlı Bayraklı Belediyesi işçileri yalnız bırakmadı. İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin’in de eşlik ettiği grupta 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız basın açıklaması okudu. “İşçilerin birliği faşistleri yenecek”, “Hak, hukuk, adalet”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” ve “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganları atıldı.

HAYIRLI CUMALAR MESAJI ÇEKEREK ARKADAŞLARIMIZI İŞSİZ BIRAKTILAR

Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan DİSK Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin; “Bugün direnişimizin 33’üncü günü. 7 Şubat Cuma günü Bergama Belediye Başkanı, Bergama işçisine ve halkına ‘hayırlı cumalar’ mesajı çekerken, 3 kadın işçi arkadaşımızı işsiz bırakmıştı. Üzerinden geçen 5 Cumada da aynı mesajları çeken belediye başkanı gözleri görmez, kulakları duymaz, vicdanı hissetmez olmuştur. Buradan belediye yönetimine sesleniyorum. Zannetmeyin ki biz bu işin arkasını bırakacağız. Bu işin arkasını bırakmayacağız ve arkadaşlarımız işlerine dönene kadar burayız ve meydanlardayız. Çoğalarak bu eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

BERGAMALI 3 YİĞİT KADIN İŞÇİ ONURLARINI KORKUYA TESLİM ETMEDİ

DİSK Genel-İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız ise; “31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen kişi şunu unutmamalıdır ki kendisi artık AKP’nin değil, Bergama halkının belediye başkanıdır. Ancak göreve gelir gelmez işçi arkadaşlarımıza sendikalarını değiştirmeleri için baskılar yapılmıştır. Sendika haklarından vazgeçmediği için bu 3 arkadaşımız ise işten çıkarıldılar. Bu arkadaşlarımız onurlarını, geleceklerini korkuya teslim etmediler. Bizler Türkiye işçi sınıfının temsilcisi bu 3 korkusuz ve yiğit işçinin mücadelelerini desteklemeye geldik. Bu mücadelede tüm Bayraklı halkı adına 6 No’lu Şube temsilciliği olarak sahipleniyoruz. Onların davası, bizim davamızdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi