TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Bergama Belediyesi tarafından işten çıkartılan ve Bergama Belediyesi önünde direnişe başlayan DİSK üyesi Gonca Çetin, Nazlı Deniz Tan ve Alev Çakır’ın eylemlerine Bergama Kaymakamlığı tarafından yasak konuldu. Bergama Kaymakamlığı’ndan konulan bir haftalık yasağın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti sebebiyle olduğu öğrenildi.

Bergama Emekçileri direnişlerinde 12 günü geride bırakmıştı.

1 HAFTA BOYUNCA YASAK

Bergama Belediyesi'nden çıkarılan işçilere Bergama Kaymakamlığı tarafından tebliğ edilen dilekçede genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, 22 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyaret edecek olması, ilçe genelinde aldırılan üst seviyedeki emniyet tedbirlerinin aksatılmaması gibi gerekçeler öne sürüldü. Tebliğ edilen dilekçede ayrıca; yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, bildiri dağıtma vb gibi her türlü eylem ve etkinliklerin Jandarma sorumluluk bölgesi dahil ilçe genelinde 21 Şubat Cuma günü saat 17.30 itibarıyla yasaklandığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre söz konusu yasağın bir hafta boyunca geçerli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuya yönelik, "Gözün gördüğü gerçeği yasaklarla ortadan kaldıramazsınız. Bergama belediye başkanı geldiği günden belli emek düşmanlığı yapmaktadır. Mobbing ve işten atmalar devam etmektedir. Bergama belediye başkanı kapısının önünde direnen emekçileri yok saymak adına ve AKP Genel başkanı Recep tayyip Erdoğan’ın Bergama ziyaretini bahane edilerek Bergama’da bir hafta eylem etkinlik yapılmaması için kaymakamlık tarafından yasak konuldu. Gözün gördüğü gerçeği yasaklarınızla, baskılarınızda yok edemeyeceksiniz. Bir günlük gezi için bir haftalık yasak insan hakları ihlalidir ve insanların özgür iradesiyle yapmış oldukları direnişleri ortadan kaldıramayacaktır. Aksine her yerde olduğu gibi emek ve direniş kazanacaktır" ifadelerini kullandı.