TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bornova Belediyesi’nin BELGEM’de yarı zamanlı çalışan 37 öğretmeni tam zamanlı sisteme geçirilip kadroya aldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katıldığı törende, toplu sözleşme ve sendikal haklara kavuşan öğretmenleri ve süreci DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube Sekreteri Uğur Nazlıoğlu ile konuştuk.

Bornova Belediyesi’nin BELGEM hizmetinin kurumsallaşmış ve çok eskiden bu yana yapıldığını ifade eden Nazlıoğlu, “Bir Bornovalı olarak ben de BELGEM’de eğitim alarak üniversiteyi kazandım. Benim gibi birçok arkadaşım da BELGEM’de eğitim alarak çok iyi bölümler kazandılar. Ancak bu çalışmalar öğretmenlerin saatlik çalışmaları ile sürdürülen bir hizmetti. Burada çalışan öğretmenler saatlik olarak ücretlerini alıyorlardı.Sigortaları tam yatmıyordu. Sağlık güvencesinden eksik yararlanıyorlardı. Tam zamanlı kadroya geçiş ile birlikte öğretmenlerin yaşadıkları problemler çözüldü” şeklinde konuştu.

‘SENDİKAMIZA ÜYE OLDULAR’

Burada çalışmakta olan öğretmenlerin sendikalaşma sürecine dair de konuşan Nazlıoğlu, şunları söyledi: “İlk olarak dershanelerin kapatılma sürecinde sendika olarak saatlik çalışan öğretmenler ile yan yana gelmiştik. Bu süreçte öğretmenlerimizin arasında birtakım kaygılar da oldu. İnsanlar ‘Sendikalı olursak başımıza bir şey gelir mi?’ diye düşündü mesela. Dershanelerin kapatılma süreci sona erdikten sonra da biz öğretmenler ile görüşmeyi sürdürdük. Ardından sendikamıza üye oldular”

Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra BELGEM’de çalışmakta olan öğretmenlerin tam zamanlı çalışmaya geçişe ilişkin gelişmeler yaşandığını aktaran Nazlıoğlu, söz konusu çalışmada Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un katkılarıyla süreci olgunlaştırdıklarını kaydetti.

‘GEREKLİLİKTİ’

Bornova Belediyesi’nin eğitime 31 Mart yerel seçimlerinin ardından farklı bir vizyon ile baktığının altını çizen Uğur Nazlıoğlu, Bornova Belediyesi tarafından sürdürülen ‘Dijital Dershane’ projesine dikkat çekti. Nazlıoğlu, “Belediye Başkanımız daha önce dershane hizmeti veren bir binayı da belediye bünyesine kattı. Burası dershane hizmetini sürdürecek. Bu BELGEM’in hizmetinin genişleyerek devam edeceği anlamına geliyor. Eğitime bu kadar önem verilen bu noktada belediye hizmeti olarak öğretmenlerin de tam zamanlılığı bir gereklilikti” dedi.

1 ŞUBAT’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Tam kadronun 1 Şubat tarihi itibariyle 37 kişi için geçerli olacağını söyleyen Nazlıoğlu 37 öğretmenin bundan sonra Toplu İş Sözleşmesi hakkından da yararlanabileceğine değindi. Nazlıoğlu, “Bizim bu konudaki tutumumuz, ısrarımız ve öğretmenlerin beklentisi, Mustafa Başkan’ın da bu konudaki yapıcı yaklaşımları ile 1 Şubat tarihinden sonra 37 kişinin tam zamanlı olarak çalışmasına vesile olundu.Yeni açılacak olan derslikler ile birlikte öğretmen ihtiyacı artacağı için yeni gelen öğretmenlerin de kesinlikle tam zamanlı olacağını biliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi