DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, KHK'lar ile 370 kitle örgütünün kapatıldığını belirterek, "Ben de endişeliyim ama korkmuyorum. Sizler de korkmayın" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde iktidarın darbe girişimini fırsata dönüştürme çabasında olduğunu öne sürerek, KHK'lar ile 370 kitle örgütünün kapatıldığını söyledi. Beko, “15 Temmuz darbe girişimine çok sert bir tepki koyduk. Ama maalesef siyasi iktidar bu darbe girişimini fırsata dönüştürme konusunda yol almaya çalışıyor. Bu operasyonlar bir araç oldu, ülkedeki demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler üzerindeki baskılar arttırıldı. Bir gecede çıkartılan KHK’larla 370 kitle örgütü kapatıldı. Radyolar kapatıldı, 15’e yakın televizyonun fişi çekildi. 6 milyona yakın oy alan bir siyasi partinin milletvekillerini cezaevine gönderiyorsunuz. Biz demokrasiden, insanlıktan yanayız. Ondan dolayı biz DİSK’iz. İfade özgürlüğü anayasa ve ülkemizin de taraf olduğu Avrupa’daki sözleşmelerle güvenceye alınmıştır. Ancak bugün ne anayasayı dinleyen var, ne de barış, kardeşlik ve özgürlüğü takan var. Ben de endişeliyim ama korkmuyorum. Sizler de korkmayın. Biz bu topraklarda 15-16 Haziran’ları yaratan bir konfederasyonuz. 1 Mayıs’ı yaratan işçiler iktidardan korkmak yerine siyasi iktidara karşı mücadele etmelidir. Birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Karanlığa küfretmeyin. Türkiye’nin aydınlığı için bir mum yakın" dedi.

"TEKRAR ADAY OLMAYACAĞIM"

Açılış konuşmalarının ardından Kani Beko’ya DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen tarafından bir plaket takdim edildi. Teşekkürlerini sunan Beko ise jeste karşılık ilginç bir çıkışın altına imza attı. Bir dahaki dönem göreve aday olmayacağını açıklayan DİSK Genel Başkanı Beko 40 yıllık emek mücadelesine önümüzdeki dönemde farklı mecralarda devam edeceğini duyurdu ve “Artık aday olmayacağım. Bundan sonra sokaklarda mücadele edeceğim" dedi.

Editör: Haber Merkezi