İzmir’de geçtiğimiz yıl Cam Keramik-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Batıçim Çimento Anadolu fabrikasındaki 13 işçi, sendikal tazminat ve işe iade davalarını kazandı.

Evrensel'den Dilek Omaklılar'ın aktardığına göre, DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikasına üye oldukları için Bornova’da yer alan Batıçim Çimento Anadolu fabrikasından atılan 13 işçinin açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme işçilerin işe iadesine ve sendikal tazminat ödenmesine hükmetti.

Batıçim işçileri, “Fabrikadaki arkadaşlarımızı işverene, onun sendikası Çimse-İş'in zulmüne karşı tekrar mücadeleye ve sendikaları Cam Keramik-İş’te örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Cam Keramik-İş Merkez Yönetici Hasan Çavdar ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda işçilerin taleplerini karşılamaktan kaçan işveren ve yandaş sendikası, işçiler ve hukuk karşısında bir kez daha kaybetmiş oldu. Bizler hem Batıçim’de çalışan hem de diğer fabrikalarda çalışan işçi kardeşlerimizi sendikamız Cam Keramik-İş’e üye olmaya ve mücadeleye çağırıyoruz. Anayasanın işçilere tanıdığı sendikal hakları engelleyen işveren ve temsilcilerine karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Sendika hakkını engelleyen antidemokratik barajları mücadele eden işçi kardeşlerimizle yıkacağımızı ve kazanacağımızı bu dava sonunda da bir kez daha görmüş olduk. Ayrıca şu an fabrika önünde direnişte olan TARİŞ işçilerinin mücadelesini de destekliyoruz” dedi.